Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Hoka - Hoka Torrent
Waarom Hoka Torrent 3 Loopschoen kopen?

Wat is de Hoka Torrent?

Welke technologie zit in de Hoka Torrent 3?

Wat is het verschil tussen de Hoka Torrent 2 met de Hoka Torrent 3?

Voordelen

Nadelen

Laatste woorden

Hoka One One Torrent 3 heren Trailschoenen
Hoka One One Torrent 3 dames Trailschoenen

Hoka is een merk dat de laatste jaren een vlugge en explosieve groei heeft doorgemaakt. Hun succes is gebouwd door hun passie en toewijding bij het vervaardigen van de meest comfortabele hardloop- en trailrunschoenen.
Als trailrunner weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste trailschoenen te hebben voor een wedstrijd. De Hoka Torrent 3 is een van de nieuwste trailschoenen op de markt en is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht en neutrale trailrunschoen voor trailwedstrijden. In deze blog ga ik dieper in op de kenmerken en voordelen van de Hoka Torrent 3, het belang van multidirectionele lugs in trailrunschoenen en vergelijk ik de Hoka Torrent 3 met de Hoka Torrent 2.

Wat is de Hoka Torrent 3

De Hoka Torrent 3 is een neutrale lichtgewichte trailschoen ontworpen voor het lopen van vlugge trailrunwedstrijden en trainingen.
De responsieve eigenschappen van de Profly-middenzool bezorgen je een comfotabele demping met veel energie teruggave bij het afstoten van je voeten op het onverharde terrein. Het enkellaags gestripte Engineered Mesh-bovenwerk bevat vezels van gerecycled polyester. De extra TPU-laag biedt je niet alleen voortreffelijke ondersteuning maar ook extra bescherming tegen slijtage door stenen, takken en uw tuig.
De uitstekende grip wordt bekomen door de kleverige buitenzool in combinate met de nokken van 4 mm die in meerdere richtingen zijn aangebracht.

Welke technologie zit in de Hoka Torrent 3?

- Early Meta-Rocker-variant & PROFLY™-constructie: Vervaardigd in de zool van de Hoka schoenen, zorgt de gebogen Meta-Rocker ervoor dat je niet plat landt. Deze soepele afwikkeling in combinatie met de PROFLY™-constructie zorgt ervoor dat bij het afstoten van je voeten op het terrein je een vooruitstuwend gevoel zal ervaren. Bij elke stap zal je genieten van de juiste stuwkracht ongeacht je snelheid.
- Lichtgewicht enkellaags gaas: Het ventilerend bovenwerk is licht in gewicht dankzij de dunne doorschijnende eigenschappen van gaas.
- Lay-flat gusseted tong: De constructie zorgt voor een verminderde irritatie van de tong van de schoen waardoor de pasvorm en comfort verbetert.
- Multidirectionele nokken: Dankzij de uitstekende nokken van 4mm die in verschillende richtingen zijn aangebracht in combinatie met het kleverige rubber bezorgen de Torrent 3 schoenen veel grip op zachte en modderachtige ondergrond.

Wat is het verschil tussen de Hoka Torrent 3 in vergelijking met zijn voorganger?

Het nieuwe gestripte bovenwerk van de Hoka Torrent 3 bezitten meer ademende eigenschappen in vergelijking met de Hoka Torrent 2. Dit komt door de openingen die in de neus van de trailschoen zijn aangebracht en het kwaliteitsvolle gaas die is teruggebracht van dubbel naar enkellaags. De aangebracht TPU-laag erboven bezorgen je extra ondersteuning.
De vernieuwde plakkerige rubberen zool aan de buitenzijde is duurzamer dan bij de Torrent 2.
In de reviews die je kan raadplegen op internet vinden bepaalde lopers dat ze iets meer ruimte in hun voorvoeten ervaren.

Hoka One One Torrent 3 heren Trailschoenen
Hoka One One Torrent 3 dames Trailschoenen
Voordelen

- Deze wedstrijdschoenen voor trailruns zijn licht in gewicht en wegen amper 248 gram.
- De strategisch geplaatste nokken van 4 mm op de kleverige buitenzool bieden je een uitstekende grip.
- De trailschoenen hebben een lage hieldrop van 5 mm wat ideaal is voor hardlopers die landen op hun voorvoet.
- Het bovenwerk, vervaardigd van gerecycled polyester, biedt de trailloper uitstekende ademende eigenschappen.
- De veerkrachtige eigenschappen van de zool en soepele afwikkeling bevorderen een vlugge loopstijl.

Een uitzicht op de blauwzwarte versie van de Hoka Torrent

Nadelen

- Door de beperkte dempende eigenschappen zijn de trailschoenen af te raden om te gebruiken bij lange trainingen en wedstrijden.
- De buitenzool met nokken van 4mm bieden je onvoldoende ondersteuning op verharde en rotsachtige ondergronden.
- De schoenen zijn minder geschikt voor technische trails doordat hij minder stabiliteit biedt dan de zwaardere trailschoenen.

De laatste woorden

De Hoka Torrent 3 is een uitstekende keuze voor trailrunners die het maximum uit hun trailrunwedstrijd willen halen. De veerkrachtige eigenschappen van de zool en de uitstekende soepele afrol van de voet bezorgen je maximale prestaties tijdens wedstrijden en intensieve trainingen.
Door zijn eerder beperkende dempende eigenschappen is hij weliswaar minder geschikt voor lange afstanden vanaf 20 kilometer. Volgens sommige reviews op het internet bieden de trailschoenen onvoldoende grip op rotsachtige ondergrond.


Koop Hoka Trailschoenen

Meer Hoka Loopschoenen

© Renzo Vanhoorelbeke