Koop de beste Altra loopschoenen en Trailrunschoenen voor dames en heren

Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Altra -
Koop de beste Altra loopschoenen en Trailrunschoenen
Loopschoenen Altra weg

Trailschoenen Altra

Altra Paradigm 6 Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Paradigm 6 hardloopschoen

   

Gewicht: 307 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

Altra Paradigm 6 dames

Een zicht op de Altra Paradigm 6 hardloopschoenen voor dames

Gewicht: 209,3 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

De Altra Paradigm 6 is de eerste Altra-schoen dat dankzij de input van de gewezen Amerikaanse atlete Kara Goucher, brons op het WK 10 000 meter in 2007, werd ontwikkeld.
Dankzij ondersteunende elementen is deze loopschoen met een maximale demping geschikt voor zowel de neutrale als overpronerende lopers bij hun dagelijkse runs.
De extra steun in deze schoen komt door de combinatie van 3 StabiliPods en GuideRail. De Pods geven je op een natuurlijke wijze meer stabiliteit terwijl de GuideRail je voeten begeleidt tijdens de afwikkeling zodat je voeten bij de landing niet overmatig inzakken. De uitstekende Altra EGO ™, een dubbele natuurlijke tussenzool, garandeert een maximale responsieve demping tijdens de landingsfase die toch zacht aanvoelt. Door het Balanced Cushioning Platform is het hoogteverschil tussen hiel en teen, de offset, 0 mm. Daardoor wordt de voet gestimuleerd om tijdens het hardlopen efficiënt via de voorvoet af te rollen.

Altra Provision 7 voor Heren

Een kijk op de zijkant van de Altra Provision 7 loopschoenen voor mannen

   

Gewicht: 274 gram
Offset: 0 mm (dempingslaag 28mm)

Altra Provision 7 voor Dames

Een uitzicht op de zijkant van de Altra Provision 7 loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 234 gram
Offset:0 mm (zoolhoogte: 28mm)

De Altra Provision 7 is een allround loopschoen met gemiddelde demping geschikt voor zowel de neutrale als pronerende lopers.
De voortreffelijke demping wordt bekomen dankzij de lichtgewicht Altra EGO ™ tussenzool. De EGO™-schuim zorgt voor de goeie balans tussen responsiviteit en comfort. De mediale GuideRail™-technologie begeleiden je voeten tijdens de afwikkeling, bieden steun waar nodig zodat de voeten bij de landing niet buitensporig inzakken.
De unieke Balanced Cushioning technologie positioneert je voorvoet en hiel op gelijke afstand waardoor de hieldrop 0 mm bedraagt. Dit komt de loopefficiëntie ten goede omdat deze technologie de natuurlijke afrol van de voet stimuleert.
De aangebrachte roosterachtige groeven in de Innerflex™ middenzool maken het mogelijk dat je voet makkelijk kan buigen tijdens je looptocht. Je tenen kunnen op een natuurlijke wijze bewegen en ontspannen dankzij de Footshape Toe Box. Tijdens beklimmingen en afdalingen ervaart de hardloper een betere stabiliteit en meer comfort.
Voor wie niet houdt van de relatief zware Altra Paradigm trainingsschoen is de Provision 7, die 33 gram lichter is, een uitstekend alternatief.

Altra Torin 6 voor Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Torin 6 loopschoenen voor mannen

       

Gewicht:280 gram
Offset: 0 mm (dempingslaag 28mm)

Altra Torin 6 voor Dames

Een zicht op de zijkant van de Altra Torin loopschoenen voor vrouwen

       

Gewicht: 234 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 28mm)

Meer informatie Altra Torin 6

Altra Torin 5 heren

Een uitzicht op de Altra Torin 5 loopschoenen voor mannen

       

Gewicht: 257,5 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 28 mm)

Altra Torin 5 dames

Een blik op de Altra Torin 5 hardloopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 209,3 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 28 mm)

De Altra Torin 5 is een neutrale, allround loopschoenen geschikt voor je dagelijkse looptochten die een verbeterde versie is van de Altra Torin 4.5. Het verschil tussen de Altra Torin 5 en de Altra Torin 4.5 plush is de vernieuwde Altra EGO MAX-schuim in de tussenzool die zorgt voor een licht, veerkrachtig en comfortabel gevoel waar je kilometers lang op kunt rekenen. De verbeterde hielkraag zorgen voor een goeie omsluiting van je voeten. Verder heeft deze loopschoen net als de 4.5 een Footshape Toe Box die zorgt voor meer comfort doordat dat de tenen op een natuurlijke manier kunnen ontspannen. Zo bekomt men een goeie stabiliteit tijdens het beklimmingen en afdalingen. Dankzij de Balanced Cushioning technologie kan de hiel en voorvoet op gelijke afstand van de grond gepositioneerd worden waardoor een landing met lage impact wordt bekomen. De slijtzool of footpodtechnologie in combinatie met de roosterachtige groeven in de middenzool of Innterflex technologie zorgen voor flexibiliteit in de zool waardoor een natuurlijke afwikkeling wordt bekomen. Deze unieke technologie van Altra zorgt voor een zero heeldrop, dus een 0 mm offset, geeft je een zo natuurlijk mogelijk looppatroon.

Altra Torin 4.5 Plush Heren

Een zicht op de Altra torin 4.5 Plush hardloopschoenen voor mannen

Gewicht: 258 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 28 mm)

Altra Torin 4.5 Plush Dames

Een kijk op de zijkant van de Altra Torin 4.5 Plush hardloopschoenen voor vrouwen

Gewicht: 210 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 28 mm)

De Altra Torin 4 hardloopschoenen maakte nog gebruikt van een Quantic tussenzool die ondertussen niet meer wordt ontworpen. Daardoor is er minder demping aanwezig en is de Torin 4 minder responsief ten opzichte van de Torin 4.5 Plus en de Torin 5 die voor de tussenzool de gebruik maakt met de EGO MAX-schuim tussenzool. De zooldikte van de Torin 4 is 2mm lager dan de vernieuwde versies 26mm ten opzichte van 28mm.

Altra Torin 4 dames

Een zicht op de zijkant van de Altra Torin 4 loopschoenen voor vrouwen

Gewicht: 215 gram
Offset: 0 mm

Altra Torin 4 dames

Een zicht op de zijkant van de Altra Torin 4 loopschoenen voor vrouwen

Gewicht: 215 gram
Offset: 0 mm

Altra Olympus 4 heren trail       

Gewicht: 350 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 33 mm)

Altra Olympus 4 heren trail   

Gewicht: 329 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 33 mm)

Het grote verschil tussen de trailschoenen Altra Olympus 5 met de Altra Olympus 4 is dat de EVA compressie gegoten tussenzool werd vervangen door een Altra EGO MAX tussenzool die voor een maximale demping zorgt. Daardoor weegt de Olympus 5 ook 21 gram meer dan zijn voorhanger. Of je nu de 4 of de 5 aanschaft deze neutrale trailschoen is een ideale hardloopschoen voor het lopen van lange trails maar door zijn hoge gewicht en niet responsieve demping minder geschikt om aan een hoge snelheid te lopen. Het technische duurzame Mesh-bovenwerk is compleet met een premium tong voor een op maat ontworpen, omsloten soepel gevoel om de voeten. De overlays bieden extra structuur aan het bovenwerk en gerichte ondersteuning voor de middenvoet. Het bovenwerk bevat 2 punten om een rubberen beschermhoes of GaiterTrap vast te maken om zo stenen, takken en zand buiten te houden. Dankzij de Original Footshape technologie geeft deze schoenen je voeten voldoende bewegingsvrijheid aan de tenen voor een natuurlijke positie. Dankzij de Vibram® Megagrip, een hoogwaardige kleverige rubber aan de buitenzool, ervaar je een buitengewone grip op zowel droge als natte oppervlakken. Je geniet van het optimale aanpassingsvermogen aan iedere type ondergrond. Doordat de hoogte van de hak en teen even hoog zijn bij de Altra schoenen ervaar je steeds een natuurlijke loopervaring.

Altra Lone Peak 5 heren trail   

Gewicht: 305 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 25 mm)

Altra Lone Peak 5 dames trailGewicht: 251 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 25 mm)

De Altra Lone Peak 5 zijn neutrale trailschoenen met een gemiddelde demping waar het allemaal mee begon.
Voor het eerst is de Lone Peak uitgerust met de Altra EGO™-tussenzool. Bij het landen op de ondergrond met deze zool, die bestaat uit 2 lagen, geniet je van een zacht gevoel en profiteer je van een voorwaarts stuwende beweging. Dankzij de MaxTrac™-buitenzool in combinatie Trailclaw technologie geniet je van voldoende grip op alle soorten terreinen. De Trailclaw zijn de afgeschuinde noppen van 4mm die op strategische plaatsen onder de middenvoet zodat deze tractie bieden vanaf de teen. Ook in deze schoen van Altra zijn geschikt voor personen met brede voeten waardoor de tenen vrij kunnen bewegen. De schoenen bevatten drainage gaatjes om water uit de schoenen te laten lopen om de trailschoenen zo licht mogelijk te houden als je in nattere weersomstandigheden of door een rivier of beek moet lopen. Het sneldrogende mesh bovenwerk valt soepel rondom de voeten. De vernieuwde StoneGuard™-technologie zorgt voor een extra laag bescherming tegen stenen, rotsen, takken en andere harde voorwerpen. Dankzij de Balanced Cushioning technologie wordt de hiel en voorvoet op gelijke hoogte, gepositioneerd waardoor je een natuurlijke loopervaring en landing met weingig impact zal ervaren.

Altra Superior 5 heren trail   

Gewicht: 251 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 21 mm)

Altra Superior 5 dames trail   

Gewicht: 215 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 21 mm)

De Altra Superior 5 zijn neutrale trailschoenen waar je je moeiteloos een weg baant op elk type ondergrond. De Superior 5 is circa 50 gram lichter dan de Lone Peak 5 waardoor hij een stuk vlugger is. De hoogte van de zool bedraagt 21mm of 4mm minder dan de Lone Peak. Deze trailschoen is dan ook een ideale keuze voor wie snelle trailwedstrijden wilt lopen. De toegepaste Quantic-technologie van de tussenzool is vervaardigd van lichtgewicht dempingsmateriaal. Daardoor kan je genieten van een responsieve tussenzool. De MaxTrac duurzame slijtzool bezit een profiel in meerdere richtingen waardoor een uitstekende grip wordt bekomen. De afgeronde hiel zorgt ervoor dat je alle richtingen op kan tijdens je trailrun. Hij is dan ook volgens veel traillopers de beste altra schoen die je kan gebruiken voor technische paden.
Het verschil tussen de Altra Superior 5 met de Altra Superior 4.5 is de vernieuwde verwijderbare StoneGuard die is gemaakt uit minder materiaal waardoor het lichter van gewicht is. Het bovenwerk van de Superior heeft een hoger ventilerend vermogen waardoor het vocht beter wordt afgevoerd. Het omsluit de voet stevig maar comfortabel.
De Altra Superior 5 heeft een offset van 0 mm, verschil van hoogte tussen hak en hiel, waardoor een zo natuurlijk mogelijk looppatroon wordt gestimuleerd.

Altra Superior 4.5 heren trailGewicht: 252 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 21 mm)

Altra Superior 4.5 dames trailGewicht: 198 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 21 mm)

Altra Timp 4 heren trailschoenen

Een foto van de zijkant van de Altra Tim 4 trailrunschoen voor mannen

       

Gewicht: 308 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 29 mm)

Altra Timp 4 dames trailschoenen

Een foto van de zijkant van de Altra Tim 4 trailrunschoen voor vrouwen

   

Gewicht: 234 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 29 mm)

Het grootste verschil tussen de Altra Timp 4 met de Altra Timp 3 is de vernieuwde tussenzool. De Altra EGO™ MAX-middenzool is vervaardigd van compressiegegoten EVA schuim die zachter en levendiger is dan de Quantic-middelzool. Zo kan je langer genieten van je looptocht zonder dat je last krijgt van spierpijn en andere kwaaltjes door de schokken met het terrein. Het Balanced Cushioning-platform zorgt ook in deze versie voor een goeie schokabsorptie. Dankzij deze technologie wordt de voorvoet en hiel op gelijke hoogte geplaatst waardoor de hieldrop van deze neutrale loopschoen 0mm bedraagt. Het sneldrogend Mesh-bovenwerk, die versterkt is met overlays voor extra stabiliteit en bescherming, is een ander belangrijke verbetering. De gewijzigde hak en hogere hielkraag dragen bij tot een betere pasvorm en instapcomfort.
De sublieme grip en tractie op alle ondergronden wordt nog steeds bekomen dankzij de MaxTrac™-buitenzool die zich vastbijt in zachte ondergronden. De aangepast lay-out van de 4mm noppen, die zijn aangebracht op de strategische plaatsen, vergroten de tractie en flexibiliteit ten opzicht van de vorige versie. Daardoor wordt de natuurlijke afrol van de voorvoet in combinatie met de Footshape Toe Box technologie, die je tenen laten ontspannen, verder gestimuleerd. Daarnaast ervaart de trailrunner ook meer comfort en stabiliteit tijdens beklimmingen en afdalingen dankzij deze technologie.
Deze trailrunschoen is dan ook een uitstekende keuze voor wie korte -en lange looptochten wil maken op de diverse soorten onverhard terrein.

Altra Timp 3 heren trailschoenen   

Gewicht: 311 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 29 mm)

Altra Timp 3 dames trailschoenen   

Gewicht: 234 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 29 mm)

De Altra Timp 3 zijn neutrale trailschoenen met een goeie demping.
De uitstekende grip en tractie op alle terreinen wordt bekomen dankzij de MaxTrac™-buitenzool in combinatie met de Trailclaw technologie. De Trailclaw zijn de afgeschuinde noppen van 4mm die op strategische plaatsen onder de middenvoetsbeentjes liggen zodat deze tractie bieden vanaf de teen.
De toegepaste Quantic-middenzool is vervaardigd van lichtgewicht dempingsmateriaal. Deze technologie in combinatie met het Balanced Cushioning-platform zorgt voor een goeie schokabsorptie. Dit platvorm zorgt er ook voor dat de hoogte tussen hiel en tien, de hieldrop, 0 mm bedraagt. Door gebruik te maken van de Footshape Toe Box technologie worden de tenen ontspannen waardoor het natuurlijk afrollen van de voorvoet tijdens het lopen wordt gestimuleerd. Daardoor ervaart de trailrunner meer stabiliteit en comfort tijdens beklimmingen en afdalingen.
Het Engineered gerold Mesh-bovenwerk, die versterkt is met overlays voor extra stevigheid en bescherming, omsluit de voeten comfortabel. Tevens bezit het bovenwerk een haak en lus tab om een rubberen beschermhoes of GaiterTrap vast te maken om zo stenen, takken, modder en zand buiten te houden.

Altra Lone Peak 6 heren trail   

Gewicht: 300 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 25 mm)

Altra Olympus 4 dames trail   

Gewicht: 272 gram
Offset: 0 mm (zooldikte: 33 mm)

© Renzo Vanhoorelbeke