Koop de beste Mizuno loopschoenen voor dames en heren voor je dagelijkse trainingen

Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Mizuno -
Koop de beste Mizuno loopschoenen voor op de weg voor je dagelijkse trainingen
Mizuno Wave Skyrise 5 heren

Een uitzicht op de zijkant van de loopschoen Mizuno Wave Skyrise 5 voor mannen

       

Gewicht: 280 gram
Offset: 8 mm

Mizuno Wave Skyrise 5 dames

Een foto van de hardloopschoen voor vrouwen de Mizuno Wave Skyrise 5

       

Gewicht: 235 gram
Offset: 8 mm

Mizuno Wave Skyrise 3 heren
Mizuno Wave Skyrise 3 dames

De Mizuno Wave Skyrise is een goed dempende neutrale loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptrainingen op harde ondergrond. Mizuno heeft deze schoen ontworpen om de lopers het ultieme comfort te ervaren dankzij ongelooflijke demping, zwevend, veerkrachtige gevoel met hoge energieteruggave. De zwevende loopervaring wordt bekomen door twee zachte materialen in de zool aan te brengen namelijk de foam Wave en XPOP technologieën. Deze zorgen voor een verminderde druk bij de landing en begeleidt de beweging van de voet.
De Wave Skyrise heeft een relatief groter en dikker hielstuk waardoor het goed beschermt en een ruim bovenwerk wat de schoen uiterst geschikt maakt voor lopers met brede voeten. Door zijn lage heeldrop van 8mm is de wave skyrise heel geschikt voor lopers die landen op hun voor en/of middenvoet.

Mizuno Wave Rider 27 heren

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Rider 27 loopschoen voor mannen

   

Gewicht: 260 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 26,5 mm, hak: 38,5 mm)

Mizuno Wave Rider 27 dames

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Rider 27 loopschoen voor vrouwen

       

Gewicht: 235 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 26,5 mm, hak: 38,5 mm)

Mizuno Wave Rider 26 heren

Een blik van de zijkanten van de Mizuno Wave Rider loopschoen voor mannen

           

Gewicht: 283 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 26,5 mm, hak: 38,5 mm)

Mizuno Wave Rider 26 dames

Een foto van de zijkanten van de Mizuno Wave Rider loopschoen voor vrouwen

           

Gewicht: 244 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 26,5 mm, hak: 38,5 mm)

Het belangrijkste verschil tussen de Mizuno Wave Rider 26 loopschoen ten opzichte van de Mizuno Wave Rider 25 is dat je een zachtere demping ervaart dankzij het gebruik van 17% meer tussenzoolschuim. De hoogte van de zool is daarmee 2,5mm hoger dan de Wave Rider 25 wat resulteert in een kleine gewichtstoename van 8 gram.
Een ander verbetering is dat het Engineered Air Mesh in het bovenwerk werd vervangen door Jacquard Air Mesh in combinatie met Smooth Stretch Woven. Jacquard zorgt voor een iets sterker bovenwerk in vergelijking met de vorige versie. Door de Smooth Stretch Woven technologie toe te passen rekt het gestroomlijnde en moderne bovenwerk uit waardoor een responsieve stevige pasvorm wordt bekomen. Responsief wil zeggen dat het zich aanpast aan de vorm van de voet.
De verstevigde tongconstructie zorgt voor extra stabiliteit in het midden van je voet.

Mizuno Wave Rider 25 heren

Een blik op de zijkant van de Mizuno Wave Rider 25 loopschoenen

           

Gewicht: 275 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 24 mm, hak: 36 mm)

Mizuno Wave Rider 25 dames

Een uitzicht op de zijkant van de Mizuno Wave Rider 25 voor vrouwen

               

Gewicht: 230 gram
Offset: 12 mm (voorvoet: 24 mm, hak: 36 mm)

Al reeds in 1997 werd de Wave Rider voor het eerst op de markt gebracht. Het is een neutrale goed dempende allround loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptochten op verharde ondergrond. Mizuno heeft deze schoen ontwikkeld om de lopers een soepele tred te ervaren tijdens het hardlopen dankzij de bekende golfvormige Wave Plate. De middenzool van de Wave Rider 25 bestaat 100% uit Enerzy Foam of dempingsmateriaal. Daardoor voelt deze een stuk zachter aan ten opzichte van de Wave Rider 24. Een ander voordeel is dat de schoen meer stabiliteit bezit en 15% veerkrachtiger is waardoor de hardloper een lichter loopgevoel zal ervaren. Doordat de slijtzool 1 mm dikker is geworden en de hak X10 Carbon Rubber bevat zal je langer plezier beleven op de Rider 25 ten opzichte van de oudere modellen.
Engineered air mesh zorgt voor een zachte, ademende en flexibele pasvorm. De Gusseted of driehoekige tongconstructie omhelst de middenvoet waardoor je voor een aangename pasvorm ervaart.
Bij de vervaardiging van deze loopschoen werden milieuvriendelijke materialen gebruikt.
Deze loopschoen is iets lichter ten opzichte van de eerder beschreven Mizuno Wave Skyrise. Met een relatief hoge offset van 12mm is hij eerder geschikt voor lopers die landen op de hak.

Mizuno Wave Inspire 19 heren

Een kijk op de Mizuno Wave Inspire 19 loopschoen voor heren

       

Gewicht: 314,7 gram
Offset: 12 mm
Voor lopers met Overpronatie

Mizuno Wave Inspire 19 vrouwen

Een kijk op de Mizuno Wave Inspire 19 loopschoen voor vrouwen

       

Gewicht: 243,8 gram
Offset: 12 mm
Voor lopers met Overpronatie

Het verschil tussen de Mizuno Wave Inspire 19 overpronerende hardloopschoen ten opzichte van de Mizuno Wave Inspire 18 is de extra demping door het toevoegen van de Mizuno Enerzy technologie in de boven- en onderzool. Daardoor is er een iets dikkere zoolhoogteten opzichte van de vorige versie en is het gewicht met 15 gram toegenomen.
Maar ondanks deze gewichtstoename ervaart de sporter een lichter gevoel tijdens het hardlopen. Dit komt omdat, de MizunoEnerzy, materialen bevat die resulteren in een veerkrachtig gevoel met 15% meer energieteruggave tijdens het afstoten van je voeten op het terrein.
Bij deze 19de versie is ook de vorm van de Wave Plate aangepast met een verhoging aan de binnenzijde om overpronatie te voorkomen. Dit resulteert in een makkelijkere afwikkeling van de voet.

Mizuno Wave Inspire 20 heren

Een kijk op de Mizuno Wave Inspire 20 loopschoen voor heren

       

Gewicht: 305 gram
Offset: 12 mm (hiel: 37,5 mm, voorvoet: 25,5 mm)
Voor lopers met Overpronatie

Mizuno Wave Inspire 20 dames

Een kijk op de Mizuno Wave Inspire 20 loopschoen voor vrouwen

       

Gewicht: 245 gram
Offset: 12 mm (hiel: 37,5 mm, voorvoet: 25,5 mm)
Voor lopers met Overpronatie

Mizuno Wave Inspire 18 heren

Een kijk op de Mizuno Wave Inspire 18 loopschoen voor vrouwen

           

Gewicht: 300 gram
Offset: 12 mm
Voor lopers met Overpronatie

Mizuno Wave Inspire 18 dames

Een zicht op de zijkant van de Mizuno Wave Inspire 18 loopschoen voor vrouwen

           

Gewicht: 250 gram
Offset: 12 mm
Overpronatie loopschoen

De Mizuno Wave Inspire is een goed dempende overpronerende loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptrainingen op harde ondergrond. Dankzij de optimale ondersteuning en demping voorkom je het naar binnen zwikken van de enkels tijdens de afwikkeling. Door de speciale twee lagen waaiervormige Wave plaat worden de krachten bij het neerkomen optimaal verdeelt zodat de loopschoen ondersteuning, goeie dempingsvermogen en extra veerkracht geeft tijdens de afzet die ten goede komt bij overpronerende hardlopers.
Deze allround loopschoenen zijn dan ook geschikt om het afleggen van lange afstanden zoals marathons. Maar uiteraard zijn ze ook geschikt voor korte looptochten voor de beginnende lopers.
De soepele afwikkeling van de voet wordt bekomen dankzij de U4ic en U4icX onder de hak die zorgt voor een responsiever en energiekere beleving bij het afzetten van de voet. De slijtzool is geproduceerd van geblazen X10 koolstofrubber, versterkt met carbon microvezels zodat dit de zool veel duurzamer maakt. Het AIRmesh-bovenwerk omsluit de voeten op comfortabele wijze waarbij meer versteviging en structuur is aangebracht op strategische plaatsen.

Mizuno Wave Prodigy 3 dames

Een uitzicht op de Mizuno Wave Prodigy 3 hardloopschoenen voor dames

   

Gewicht: 265 gram
Offset: 12 mm

Mizuno Wave Prodigy 3 heren

Een zicht op de zijkanten van de Mizuno Wave Prodigy 3 loopschoenen voor mannen

   

Gewicht: 305 gram
Offset: 12 mm

De Mizuno Wave Prodigy is een neutrale hardloopschoenen met een middelmatige demping. Ten opzichte van de eerder beschreven Wave Rider en Wave Skyrise zijn deze schoenen een stukje goedkoper. Ze zijn dan ook ideaal om middellange looptochten mee uit te voeren tot circa 10 kilometer op harde ondergrond. Op onverharde terrein zal je een stuk langer kunnen lopen vooraleer je net iets meer spierpijn en andere kwaaltjes zal ervaren in vergelijking met goed dempende hardloopschoenen.
De iconische Wave-plaat zit verwerkt in de tussenzool van deze loopschoen die er voor zorgt dat de druk bij het landen wordt verdeeld over de voet. Je profiteert tijdens het lopen van een vloeiende overgang en een geweldige balans van demping en comfort die je een prachtige loopervaring bezorgd. Mede dankzij de U4icX-foam technologie rond de Wave-plaat krijg je veel energie terug. De X10-koolstofrubber maakt de slijtzool zeer duurzaam.

Mizuno Wave Neo Ultra Heren

Een kijk op de zijkanten van de Mizuno Wave Neo Ultra voor mannen

Gewicht: 309 gram
Offset: 8 mm

Mizuno Wave Neo Ultra Dames

Een foto van een paar Mizuno Wave Neo Ultra loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 258 gram
Offset: 8 mm

De Mizuno Wave Neo Ultra is een allround hardloopschoen voor de neutrale hardloper met een maximale demping. De uitstekende demping in de tussenzool wordt bekomen door gebruik te maken van de Mizuno Enerzy Core technologie in combinatie met Energy en Energy Lite.
De Enerzy Core is het meest veerkrachtige en zachtste materiaal dat Mizuno ooit produceerde en is een upgrade van de Energy die ook verwerkt zit in de middenzool. De Energy Lite technologie is vervaardigd uit een op algen gebaseerd ecologisch materiaal en bezit lichtgewichte eigenschappen.
De duurzame G3-buitenzool is licht in gewicht en biedt optimale grip in alle weersomstandigheden op alle relatief vlakke ondergronden. Het Waveknit™ stretch bovenwerk heeft een ademend, natuurlijk maar een dynamische sokachtige pasvorm.
Met een gewicht van 309 gram is de Neo Ultra in de categorie loopschoenen met de beste demping eerder aan de zware kant. Ook de maximale verkoopprijs van 220 euro is vrij duur ten opzichte van andere modellen in deze categorie.
De gemiddelde offset van 8mm maakt dat deze loopschoen geschikt is voor zowel hardlopers die landen op de voorvoet of op de hiel.
Samen met de Wave Neo zijn dit de eerste modellen die Mizuno op de markt brengt die CO² neutraal zijn. Voor het vervaardigen van de middenzool en de inlegzool zijn organische materialen gebruikt. Om de koolstofimpact in evenwicht te brengen laat Mizuno bomen planten. Om dit alles kracht bij te zetten hebben ze dit laten certifiëren door een Japans DNV verificatie bedrijf.

Mizuno Wave Neo Wind Heren

Een kijk op de zijkanten van de Mizuno Wave Neo Wind hardloopschoenen voor mannen

   

Gewicht: 241 gram
Offset: 12 mm

Mizuno Wave Neo Wind Dames

Een kijk op een paar Mizuno Wave Neo Wind loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 201 gram
Offset: 12 mm

De grootste verschillen tussen de hierboven beschreven Mizuno Wave Neo Ultra met de Mizuno Wave Neo Wind is het gewicht, demping en de offset.
Vergelijken met dezelfde gemiddelde schoenmaat is de herenversie bijna 70 gram lichter dan de Neo Ultra mede door het ontbreken van de Mizuno Enerzy Core technologie in de tussenzool. Dit grote verschil in gewicht is veel voor een loopschoen die je eveneens kan gebruiken bij het uitvoeren van je dagelijkse looptochten. De Neo Wind bezit dan ook logischerwijs iets minder demping maar daardoor ervaar je een nog beter lichtgewicht gevoel tijdens het hardlopen. De hoge offset van 12mm, 4mm meer dan de Ultra, maakt dat deze loopschoen eerder geschikt is voor de hardlopers die landen op de hiel.

Mizuno Wave Horizon 7 Heren

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Horizon 7 loopschoenen voor mannen

   

Gewicht: 335 gram
Offset: 8 mm (hiel: 41 mm, voorvoet: 33 mm)
Antipronatieschoen

Mizuno Wave Horizon 7 Dames

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Horizon 7 loopschoenen voor vrouwen

       

Gewicht: 285 gram
Offset: 8 mm (hiel: 41 mm, voorvoet: 33 mm)
Voor lopers met Overpronatie

Mizuno Wave Horizon 6 Heren

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Horizon 6 loopschoenen voor mannen

       

Gewicht: 325 gram
Offset: 8 mm
Antipronatieschoen

Mizuno Wave Horizon 6 Dames

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Horizon 6 loopschoenen voor vrouwen

           

Gewicht: 325 gram
Offset: 8 mm
Voor lopers met Overpronatie

De Mizuno Wave Horizon 6 is een allround hardloopschoen voor de overpronerende hardloper met een uitstekende demping. De sublieme demping in de middenzool wordt bekomen door gebruik te maken van de Mizuno Enerzy Core technologie in combinatie met Energy. De Enerzy Core is het meest veerkrachtige en zachtste materiaal dat Mizuno ooit heeft ontwikkeld en is een upgrade van de Energy die eveneens verwerkt zit in de tussenzool. Zo ervaart de hardloper bij het afstoten van de voeten op het terrein een vooruitstuwende beweging die je een comfortabeler gevoel bezorgen.
Het gladde rekbare geweven materiaal langs de zijkanten van het bovenwerk bezorgt de overpronerende sporter een aangenaam maar stabiel gevoel.
De strategisch geplaatste groeven aan de G3-buitenzool bevordert de tractie en grip op het oppervlak bij zowel droge als natte weersomstandigheden.
Met een relatief hoge gewicht van circa 325 gram voor de gemiddelde schoenmaat bij de heren is dit een ideale hardloopschoen voor afstanden tot de marathon voor de recreatieve antipronerende loper.

© Renzo Vanhoorelbeke