Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Altra - Altra Torin
Waarom Altra Torin 7 Loopschoen kopen?

Wat is de Altra Torin?

Welke technologie zit in de Altra Torin?

Wat is het verschil tussen de Altra Torin 7 ten opzichte van de Altra Torin 6?

Wat is het verschil tussen de Altra Torin 6 ten opzichte van de Altra Torin 5?

Hoe verhoudt de Altra Torin zich tot andere hardloopschoenen?

Voordelen

Nadelen

De Altra Torin 7 hardloopschoen review

Altra Torin 7 voor Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Torin 7 loopschoenen voor mannen

Gewicht:278 gram
Offset: 0 mm (dempingslaag 30mm)

Altra Torin 7 dames

Een blik op de Altra Torin 7 hardloopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 230 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

Als u op zoek bent naar een uitstekend paar loopschoenen voor beginners of gevorderden, dan kan dan de Altra Torin de ideale keuze zijn. We nemen je mee door, alle gedetailleerde informatie over deze hardloopschoen van het Amerikaanse merk Altra, te geven. Zo kun je beslissen of dit de beste hardloopschoen voor jou is!

Wat is de Altra Torin?

De Altra Torin is een hardloopschoen ontworpen voor diegenen die niet van maximale demping houden. De schoen is ontworpen om lopers te helpen hun hardloopspieren op te bouwen en hun vorm te verbeteren. De Torin helpt je ook op een goeie loopstijl te ontwikkelen waardoor je been- en voetspieren worden versterkt. Deze schoen is ideaal voor beginners die op hun rustig willen beginnen met hardlopen zonder bang te hoeven zijn dat ze zich blesseren.
Als je het gevoel hebt dat je al een hele tijd aan het trainen bent zonder enig resultaat te zien, kan de Altra Torin je helpen meer uit het hardlopen te halen. Het lichtgewicht ontwerp van de schoen zorgt ervoor dat je langere afstanden kunt lopen zonder moe te worden of geblesseerd te raken. Altra schoenen staan bekend om hun minimale ontwerp, waardoor ze perfect zijn voor lopers die ook hun voet blessurevrij willen houden.

Welke technologie zit in de Altra Torin?

- Footshape Toe Box: zorgt ervoor dat de tenen ontspannen en op een natuurlijke manier kunnen bewegen zodat je meer comfort en stabiliteit ervaart tijdens beklimmingen en afdalingen
- Balanced Cushioning: Balanced Cushioning-platform positioneert je hiel en voorvoet op gelijke afstand van de grond waardoor de hieldrop 0mm bedraagt. Daardoor wordt een betere uitlijning, een betere vorm en een landing met lage impact gestimuleerd.
- Innerflex: De groeven in de vorm van een rooster in de middenzool maken het mogelijk dat je voet kan buigen terwijl je geniet van een lichtere, snellere en betere prestatie.
- Footpod technologie: Dankzij deze technologie worden de botten en pezen van je voet in kaart gebracht zodat deze op een natuurlijke manier kunnen buigen en bewegen.
- Egomax: De Altra EGO Max-tussenzoolschuim maakt de loopschoen licht en comfortabel, extra veerkrachtig bij het afstoten van je voeten op de grond en zorgt voor extra duurzaamheid.

Wat is het verschil tussen de Altra Torin 7 ten opzichte van de Altra Torin 6?

Er zijn 3 verschillen in de Torin 7 ten opzichte van de Torin 6.

- Altra voegde 2mm extra EGO™ MAX-schuim toe in de zool waardoor de Altra Torin 7 meer dempende eigenschappen bevat dan zijn voorganger zonder in te boeten op de veerkracht.
- De opnieuw ontworpen hielkraag houden je voeten nog steviger op zijn plaats. Dankzij de Standard FootShape™ Fit technologie blijven je voeten voldoende ruimte hebben om op een natuurlijke manier vooruit te bewegen.
- De volledig ontworpen tong zorgt voor een zacht en aangenaam gevoel wat bij de Torin 5 niet het geval was. Het volledig opnieuw ontworpen bovenwerk biedt comfort en ventilerende eigenschappen zodat je voeten aangenaam koel blijven als je hardloopt bij warme temperaturen.

Door deze aanpassingen aan te brengen slaagde Altra er toch in om het gewicht te verlagen met 2 gram.

Altra verlaagde de maximale verkoopprijs met 10 euro. Zo zal je de Altra Torin 7 maximaal 150 euro kosten maar meestal kan je ze goedkoper aanschaffen.

Altra Torin 7 voor Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Torin 7 loopschoenen voor mannen

Gewicht:278 gram
Offset: 0 mm (dempingslaag 30mm)

Altra Torin 7 dames

Een blik op de Altra Torin 7 hardloopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 230 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

Wat is het verschil tussen de Altra Torin 6 ten opzichte van de Altra Torin 5?

Er zijn 2 verschillen in de Torin 6 ten opzichte van zijn voorganger. De bijgewerkte gegoten hielkraag in combinatie met het minder volumineuze bovenwerk over het midden en voorzijde van de voet zorgen voor een meer veilig, comfortabel gevoel en beter passend bovenwerk.

Altra Torin 6 voor Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Torin 6 loopschoenen voor mannen

       

Gewicht:280 gram
Offset: 0 mm (dempingslaag 28mm)

Altra Torin 6 voor Dames

Een zicht op de zijkant van de Altra Torin loopschoenen voor vrouwen

       

Gewicht: 234 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 28mm)

Hoe verhoudt de Altra Torin zich tot andere hardloopschoenen?

Een hardloopschoen is bedoeld om je voeten bescherming en stabiliteit te bieden tijdens het sporten. De Altra Torin biedt niet dezelfde hoeveelheid demping of stabiliteit die je vindt in een loopschoen die ontworpen is met stabiliteit in het achterhoofd. De Altra Torin 7 is een minimalistische hardloopschoen en biedt daarom niet zoveel ondersteuning aan de voet van de loper. Dit maakt de schoen het beste voor diegenen die op zoek zijn om hun vorm te verbeteren, maar weinig ondersteuning nodig hebben aan de voet. Een hardloopschoen met een ondersteunende pasvorm is bedoeld om de schok van elke stap te absorberen.
De Altra Torin 7 is ontworpen om een gemiddelde demping te bieden, dus is hij het beste voor lopers met voldoende stabiliteit die hun been- en voetspieren willen opbouwen zonder te snel moe te worden of geblesseerd te raken.
Deze loopschoenen zijn dus minder geschikt voor de zwaarlijvige sporters door het ontbreken van de stabiliteit of de blessure gevoelige sporter.

Voordelen

- Lopen met weinig impact: Bij correct gebruik kan de Altra Torin 7 hardlopers helpen de beenspieren op te bouwen die nodig zijn om efficiënt te rennen en de voetspieren te versterken. Er worden minder impactkrachten op de beenspieren van de loper uitgeoefend omdat het ontwerp van de schoen een goede loopstijl bevorderd.
- Minimale schoen: Het minimalistische uiterlijk van de Altra Torin 7 maakt hem perfect voor degenen die hun voet blessurevrij willen houden door de impact van de schoen op de voet te minimaliseren.
- Lichtgewicht ontwerp: Deze schoen is met een gewicht van 278 gram licht voor een trainingsschoen, waardoor het gemakkelijker is om lange afstanden te rennen met minimale vermoeidheid. Ter vergelijking: de meest dempende loopschoenen van Altra, de Paradigm 6 heeft een gewicht van 307 gram.
- De maximale verkoopprijs Altra Torin 7 bedraagt 150 euro. Dat is 10 euro minder ten opzichte van de Torin 6Nadelen

- Geen ondersteuning: De dempende eigenschappen van de Altra Torin 7 zijn niet te vergelijken met de meeste dempende loopschoenen van de meer populaire merken. Het low-impact karakter van de Altra Torin 6 betekent dat er geen ondersteuning is voor de voet. Dit betekent dat de loper schrik kan hebben voor het ontwikkelen van blessures.
- Geen ondersteuning van de voetboog: De Altra Torin 7 is niet ontworpen met de voetboog in gedachten, wat betekent dat hij mogelijk niet voor alle voetvormen een comfortabele pasvorm biedt.
- Geen waterdichtheid: De Altra Torin 7 is niet ontworpen om droog te blijven tijdens het sporten, dus het is misschien niet de beste keuze voor lopers die bescherming willen tegen de regen, sneeuw en hagel.
- Geen stabiliteit: De Altra Torin is niet ontworpen voor stabiliteit, daarom biedt hij mogelijk niet dezelfde mate van ondersteuning als een stabielere hardloopschoen of loopschoen voor overpronerende hardlopers.

De Altra Torin 7 hardloopschoen review

Aan het eind van de dag is deze schoen het beste voor hardlopers die hun been- en voetspieren willen opbouwen zonder te snel moe te worden of geblesseerd te raken. Hij is niet bedoeld voor stabiliteit en sluit misschien niet zo goed aan op de voet als een meer stabiele schoen. Het is een goede optie voor beginners die willen beginnen met hardlopen zonder de angst zichzelf te blesseren. De lage impact van de schoen maakt het gemakkelijk om lange afstanden te lopen met minimale vermoeidheid. De schoen is echter niet ontworpen voor stabiliteit en biedt mogelijk niet dezelfde mate van ondersteuning als een meer stabiele hardloopschoen.
Het unieke ten opzichte van de populaire merken van hardloopschoenen is dat de heeldrop of hoogte van de voorvoet met de hiel steeds 0 mm bedraagt. Altra is er van overtuigd dat schoenen met zero heeldrop je voeten natuurlijk laten functioneren, wat eigenlijk veel beter is voor je fysieke uitlijning, en uiteindelijk dus je loopvorm.


Koop Altra Loopschoenen

Overzicht Altra Loopschoenen

© Renzo Vanhoorelbeke