Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Adidas - Adidas Adistar
Waarom de Adidas Adistar 2.0 Loopschoen kopen?

Wat is de Adidas Adistar 2.0?

Welke technologie zit in de Adidas Adistar 2.0?

Voordelen

Nadelen

De laatste woorden

Adidas Adistar 2 voor heren

Een uitzicht op de zijkant van de Adidas Adistar 2 loopschoen voor mannen

           

Gewicht: 319 gram (hak: 33 mm, voorvoet: 27 mm, schoenmaat: 42 2/3)
Offset: 6 mm

Adidas Adistar 2 voor dames

Een uitzicht op de zijkant van de Adidas Adistar 2 loopschoen voor vrouwen

   

Gewicht: 270 gram
Offset: 6 mm (hak: 33 mm, voorvoet: 27 mm, schoenmaat: 38 2/3)

Bij het vinden van de juiste hardloopschoen zijn er veel factoren te overwegen. De goed dempende loopschoen Adidas Adistar bezit een innovatief ontwerp dat superieure prestaties en een stijlvolle look biedt. Als je klaar bent om te investeren in een nieuw paar loopschoenen voor je dagelijkse looptochten, denken wij dat je de Adidas Adistar 2.0 geweldig zult vinden. We nemen je mee door, alle gedetailleerde informatie over deze loopschoen van dit populair Duits sportmerk, te geven.
Wat zijn de voor- en nadelen? Welke technologie zit in de Adistar loopschoenen? Zo kan je beslissen of dit voor jou een goeie keuze is.

Wat is de Adidas Adistar 2.0?

De Adidas Adistar 2 is een neutrale allround loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptochten. Ze zijn speciaal ontworpen om je ook bij lange runs een optimale ondersteuning te geven. De middenzool is ontworpen uit een steviger foam die je niet alleen een zachte landing bezorgt maar ook veerkrachtig is bij de afstoot van je voet op het terrein. De steviger foam die in de tussenzool ter hoogte van de hiel is verwerkt beschermt de hiel en houdt de voet goed op zijn plaats. Bij de afrol van je voet op het terrein ervaar je dan ook een stabiel gevoel die zorgt voor een voorwaartse beweging met genoeg energieteruggave. Dankzij de rocker-geometrie van de voorvoet en de lage offset van 6mm wordt deze voorwaartse beweging versterkt.
Het zachte bovenwerk is vervaardigd van mesh materiaal. Het is ontworpen om irritaties te verminderen wat het comfort ten goede komt. De verstevigde, gewatteerde niet plooibare tong en kraag zorgen samen voor een zachte instap. Het bovenwerk kan als loper warm aanvoelen maar er zitten wel degelijk gaten in voor extra ventilatie. De veters zijn relatief dik in vergelijking met veel andere modellen.
De duurzame Continental slijtzool met strategisch geplaatste groeven biedt een uitstekende grip op alle terreinen.
De garen verwerkt in het bovenwerk bestaat voor minstens 50% Parley Ocean Plastic™ en voor 50% uit gerecycled polyester. Parley Ocean Plastic is een materiaal vervaardigd van geüpcycled plastic afval dat komt van stranden en kustgebieden voordat het wordt meegesleurd in de oceaan en veel schade kan aanrichten.

Welke technologie zit in de Adidas Adistar 2.0?

- Repetitor een steviger EVA-schuim dat is vervaardigd om de hak te beschermen bij het eerste contact met de grond en de voet te ondersteunen tijdens de overgang .
- Repetitor+ is een verbeterde versie waarbij er in de schuim een 2de dichtheid is aangebracht zodat je een zachter gevoel ervaart bij elke stap. Deze + versie is gemaakt uit 15% gerecyclede materialen.
- Support Cage Fit-systeem is een volledig geïntegreerde interne ondersteuningskooi die is ontworpen om de voet aangenaam te omhullen en te omhelzen bij het strikken van de veters om vergrendeling en extra stabiliteit te verzekeren.
- Forefoot Rocker is een licht bolling in de zool zoals de vorm van je voet zodat je een soepel en consistente afrol ervaart bij contact met je voet op de ondergrond.
- Een leest voor beide geslachten die zich aanpast aan de anatomische verschillen van een mannelijke en vrouwelijke voet zodat iedereen een comfortabel gevoel ervaart bij het dragen van deze hardloopschoen.

Voordelen

- De Adidas Adistar biedt een uitstekend Repetitor+ dempingssysteem dat helpt schokken te absorberen en de voeten te beschermen tegen de impact van het hardlopen. De tussenzool biedt ook extra demping doordat er een 2de schuimdichtheid is aangebracht, waardoor het een geweldige keuze is voor lopers die extra ondersteuning nodig hebben tijdens de dagelijkse looptochten.
- De veerkrachtige eigenschappen in de tussenzool zorgen voor een voorwaartse beweging bij het afstoten van je voet op het terrein waardoor je een licht en snel gevoel ervaart tijdens het hardlopen.
- De rubberen Continental buitenzool met de strategisch geplaatste groeven van de Adistar biedt uitstekende tractie op verschillende ondergronden, waardoor je stabiel en onder controle blijft tijdens het lopen.
- De lage offset van 6mm maakt het heel geschikt voor hardlopers die landen op de voorvoet.
- Het bovenwerk is op de juiste plaatsen opgevuld met textiel zodat het de voeten op een uitstekende wijze vergrendeld. De gewatteerde tong, die niet geplooid is, versterkt het stevig gevoel.
- Deze Adidas loopschoenen zijn in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar: 4 typische vrouwen kleuren en 4 kenmerkende mannen kleuren.

Een uitzicht op de Adidas Adistar 2.0 voor heren

Nadelen

- Het midden van de loopschoen is vrij smal zodat hardlopers met brede voeten een grotere maat moeten kiezen of in het slechtste geval moeten opteren voor een andere type loopschoen.
- 319 gram is het gewicht van Adistar 2 maat 42 2/3. Dat is vrij zwaar voor een loopschoen die geschikt is voor dagelijkse looptochten en niet de meest dempende eigenschappen van een loopschoen beschikt. Er zijn andere modellen op de markt die meer demping bezitten met een iets lager gewicht maar daarvoor betaal je wel enkele 10-tallen euro's meer.
- Het bovenwerk is minder ademend in vergelijking met andere hardloopschoenen zodat je bij hoge temperatuur een minder aangenaam gevoel kan ervaren.
- De dikke veters zorgen voor een minder trendy uiterlijk van de schoen.

De laatste woorden

De Adidas Adistar is een uitstekend keuze voor budgetbewuste lopers die regelmatig hardlopen. Het biedt superieure demping en ondersteuning, evenals uitstekende tractie op verschillende oppervlakken. De trampoline eigenschappen zorgen voor een aangenaam gevoel tijdens het rennen. Dankzij de duurzame eigenschappen van de Adistar beleef je een lange tijd plezier aan deze allround hardloopschoen.
In dezelfde prijsklasse kan je bij Adidas ook de Solar Glide 5 kopen, die ook in een brede versie verkrijgbaar is. Deze is uitgerust met een Linear Energy Push technologie wat de Adistar niet bezit. Dit is een versteviging in de zool die zorgt voor een betere grip. Maar deze loopschoenen bezitten minder demping dan de Adistar door het ontbreken van de 2de schuimdichtheid in de middenzool.

© Renzo Vanhoorelbeke