Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Looptips - Ideale hotel dag voor marathon -
Wat is het ideale hotel voor je halve marathon of marathon de dag voor de wedstrijd?
Tips

Wat is er belangrijk bij de keuze van een accommodatie als je een marathon of halve marathon wilt lopen?

Een blik op een tweepersoonsbed in een hotelkamer


Hieronder vind je alvast enkele essentiële factoren die meespelen om de keuze van hotel, appartement, vakantiehuis, hostel of andere type accommodatie te maken:

- Is er een mogelijkheid om te ontbijten meer dan 3 uren voor de start & is het ontbijt in de desbetreffende accommodatie kwalitatief goed voor lopers?
Lees hiervoor de beoordelingen op Tripadvisor, Zoover of andere sites op het internet of vraag via op de loopgerelateerde pagina's van verschillende social media kanalen zoals facebook, twitter en instagram.
- Is er een mogelijkheid om de avond ervoor een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd eten in het hotel?
Indien dit kan, is het aangewezen om vooraf een plaats te reserveren in een restaurant in de omgeving van je hotel. Bij veel bekende stadsmarathons zijn veel van dit type restaurants volboekt. - ligt de accommodatie in een stille, rustige omgeving?
- is de accommodatie gelegen in de omgeving van de start, indien dit niet het geval is bekijk of je makkelijk het openbaar vervoer kan nemen of reserveer vooraf een taxi.
- is er de mogelijkheid om na de wedstrijd in mijn kamer nog te douchen m.a.w. kan ik later uitchecken dan het gebruikelijke uur? - boek je hotel niet bij een boekingssite maar contacteer rechtstreeks de hoteleigenaar, de kans is reël dat de prijs een stukje goedkoper is! Als je op een boekingsite een accommodatie vind die reeds volzet is maar dat interessant voor je is kan je eveneens het hotel contacteren met de vraag of er nog een kamer beschikbaar is. Het is goed mogelijk dat de eigenaars verschillende kamers bewust niet laat verhuren via boekingsplatformen.

Om op die vragen een 100% duidelijk antwoord te krijgen zal je meestal moeten mailen of telefoneren naar de accommodatie alvorens je een weloverworgen keuze kan maken.


© Renzo Vanhoorelbeke