Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Mizuno - Wave Ultima
Waarom Mizuno Mizuno Wave Mujin kopen?

Wat is de Mizuno Wave Mujin?

Voor wie zijn de Mizuno Wave Mujin Trailschoen geschikt?

Welke technologie zit in de Mizuno Wave Mujin?

Verschil tussen de Mizuno Wave Mujin 9 en Mizuno Wave Mujin 8

Voordelen

Nadelen

De Mizuno Wave Mujin 9 trailrunschoen review

Mizuno Wave Mujin 9 heren trail           

Gewicht: 340 gram
Offset: 10 mm

Mizuno Wave Mujin 9 dames trail

Een blik op de zijkanten van de Mizuno Wave Mujin 9 voor vrouwen

           

Gewicht: 288 gram
Offset: 10 mm

Als u op zoek bent naar een uitstekend paar neutrale trailrunschoenen voor dagelijkse looptochten, dan kan dan de Mizuno Wave Mujin de ideale keuze zijn. We nemen je mee door, alle gedetailleerde informatie over deze trailschoen van dit Japans merk. Zo kun je zelf uitmaken of dit voor jou de beste loopschoen op onverhard terrein is!

Wat is de Mizuno Wave Mujin?

De Mizuno Wave Mujin is een neutrale allround trailschoen geschikt voor langere looptochten. De Mujin staat bekend als een veelzijdige trailschoen die vooral tot zijn recht komt tijdens het afhaspelen van middellange- tot lange afstanden op rotsachtig, ruig terrein dankzij de goeie demping, grip en algemeen comfort.
Het ademende bovenwerk is ten opzichte van de 8ste versie verbeterd door het aanbrengen van steunpanelen aan de zijkanten waardoor een comfortabele pasvorm in het midden van de voet wordt bekomen. Op de hielkap en tong zit een treklus zodat je de schoen eenvoudig aan- en uit kunt trekken. Het verstevigde teengedeelte zorgt voor de bescherming van je voeten tegen het stoten. Het gebruikte dempingsmateriaal in de middenzool bezit een goeie balans tussen demping en responsiviteit. De bovenkant van de trailschoen bestaat uit 90% gerecycled materialen. De binnenzool geeft de trailloper meer demping en dus ook comfort.

Voor wie zijn de Mizuno Wave Mujin Trailschoen geschikt?

De Mizuno Wave Mujin trailschoen is geschikt voor de trailrunner die een gemiddeld tot licht overgewicht heeft en graag lange afstanden loopt vanaf 20 kilometer. De Mujin zijn ideaal voor de hardloper die in een ruige omgeving loopt, zoals op rotsen in plaats van op grindwegen. De trailschoenen komen het best tot zijn recht bij lopers die langzamer lopen dan 4'30" per kilometer. Bij hogere snelheden biedt hij onvoldoende steun op het oneffen terrein.

Welke technologie zit in de Mizuno Wave Mujin?

- Mizuno Energy: Energy is een duurzaam middenzoolmateriaal met een uitstekende zachtheid en veerkracht zodat je een vooruitstuwende beweging ervaart tijdens het afstoten met je voeten op het oppervlak.
- Mizuno Wave: Wave is een unieke tussenzooltechnologie die demping en stabiliteit combineert.
- SmoothRide: SmoothRide is een technologie die de vlugge versnellingen en vertragingen van de voet tijdens het afrollen minimaliseren waardoor je een zo soepel mogelijk rit ervaart.
- U4icX: U4icX is een vederlichte middenzoolsamenstelling die voor voldoende demping zorgt op oneffen oppervlak.
- Michelin: Voor de trailschoenen van Mizuno wordt de robuuste Michelin-rubberen buitenzool met diepe inkepingen gebruikt. Deze bieden een geweldige grip en tractie op het oneffen oppervlak. Het rubber en de strategisch geplaatste noppen zorgen dat stenen en takken niet blijven kleven aan de buitenzool maar ook dat de aarde en modder vlug van de zool vallen zodra je op makkelijker paden loopt. - Parallel Wave: Parallel Wave draagt bij tot de stabiliteit van de trailschoen doordat het de schokken gelijkmatig over de zool verspreid. Daardoor ontstaat een goeie demping en verbeterende stabiliteit.

Wat is het verschil tussen de Mizuno Wave Mujin 8 en Mizuno Wave Mujin 9?

De Mizuno Wave Mujin 9 weegt 15 gram minder ten opzichte van de Mizuno Wave Mujin 8 zonder in te boeten aan de stabiliteit en demping.

Voordelen

- Dankzij de Mizuno Wave en Parallel Wave technologie , die helpt bij het verdelen van de impact bij de landing, ervaart de loper een heel stabiele rit op oneffen onverhard terrein door de uitstekende combinatie van demping, responsiviteit en stabiliteit.
- Het origineel ontwikkeld rubbermengsel van Michelin met strategisch geplaatste noppen bezorger de trailrunner een uitstekende de grip op vele oppervlakken en tijdens barre winterse weersomstandigheden.
- De steunpanelen aangebracht aan de zijkanten van het bovenwerk verbeteren de pasvorm van de voet zonder te knellen.
- De trailschoenen zijn makkelijk aan te trekken door de aanwezigheid van een treklusje aan de hielkap en tong.
- Je kan ze ook gebruiken voor lange wandeltochten op heuvelachtig en bergachtig terrein.Nadelen

- Ze voelen minder comfortabel aan bij snelheden vanaf 14km/h
- Met een gewicht van 340 gram voor een gemiddelde schoenmaat bij de heren is hij te zwaar om een zo scherp mogelijke eindtijd te realiseren tijdens trailwedstrijden

De Mizuno Wave Mujin trailschoen review

Als je je loopervaring op middellange -en lange afstanden wilt verbeteren als neutrale recreatieve niet-prestatiegerichte trailloper, moet je zeker de Mizuno Wave Mujin trailschoenen gebruiken. Deze schoen is ideaal voor het afleggen van lange afstanden onverhard terrein. Maar ook afstanden tussen de 10 en 20 kilometer zijn zeker geschikt om af te leggen op training.


Koop Mizuno Trailschoenen bij Bergfreunde

Overzicht Mizuno Loopschoenen

© Renzo Vanhoorelbeke