Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Mizuno - Wave Ultima
Waarom Mizuno Wave Ultima Loopschoen kopen?

Wat is de Mizuno Wave Ultima?

Voor wie zijn de Mizuno Wave Ultima loopschoenen geschikt?

Welke technologie zit in de Mizuno Wave Ultima?

Verschil tussen de Mizuno Wave Ultima 13 en Mizuno Wave Ultima 14

Voordelen

Nadelen

De Mizuno Wave Ultima 14 hardloopschoen review

Mizuno Wave Ultima 14 heren

Een foto op de Mizuno Wave Ultima 14 loopschoenen voor mannen

       

Gewicht: 300 gram
Offset: 12 mm

Mizuno Wave Ultima 14 dames

Een blik op de Mizuno Wave Ultima 14 loopschoenen voor vrouwen

       

Gewicht: 253 gram
Offset: 12 mm

Als u op zoek bent naar een uitstekend paar neutrale loopschoenen voor dagelijkse looptochten, dan kan dan de Mizuno Wave Ultima de ideale keuze zijn. We nemen je mee door, alle gedetailleerde informatie over deze hardloopschoen van dit Japans merk. Zo kun je zelf uitmaken of dit de beste loopschoen voor jou is!

Wat is de Mizuno Wave Ultima?

De Mizuno Wave Ultima is een neutrale allround loopschoen geschikt voor dagelijkse trainingen. De Ultima staat bekend als een veelzijdige loopschoen die vooral tot zijn recht komt tijdens het afhaspelen van middellange- tot lange afstanden dankzij de goeie hieldemping en algemeen comfort.
Het Airmesh bovenwerk, die ten opzichte van de 13de versie is vernieuwd, omhult de voet op een aangename manier zonder te knellen. Er zijn strategische versterkingen aangebracht in de schoen die je voeten stabiel op de grond houden tijdens het contact met de ondergrond. Met name de verstevigde hielkap waar de X10-materiaal in verwerkt is, biedt je goede ondersteuning aan de enkels.
Het gebruikte dempingsmateriaal is licht van gewicht en bezit een goeie balans tussen demping en responsiviteit. De binnenzool geeft de loper meer demping en dus ook comfort. De duurzame tussenzool, gemaakt op plantaardige wijze van thermoplastisch polyurethaan, bestaat uit twee lagen die ieder een eigen dichtheid en dempingsvermogen bezit.

Voor wie zijn de Mizuno Wave Ultima loopschoenen geschikt?

De Wave Ultima loopschoenen zijn geschikt voor de middellange -en lange neutrale afstandslopers die landen op hun hiel. Dit maakt dat deze schoen veel wordt gekocht door recreatieve lopers die tijdens de halve of volledige marathon geen bepaalde richttijd willen realiseren. Daarvoor zijn de Ultima schoenen te zwaar.
Mizuno ontwikkelde speciaal voor de Marathon van Amsterdam in 2017 de Mizuno Wave Ultima 9.

Welke technologie zit in de Mizuno Wave Ultima?

- Mizuno Energy: Energy is een duurzaam tussenzoolmateriaal met een voortreffelijke zachtheid en veerkracht zodat je een voorwaartse beweging ervaart tijdens het afstoten met je voeten op het oppervlak. - Mizuno Wave: Wave is een unieke middenzooltechnologie die demping combineert met stabiliteit.
- Airmesh: Airmesh bovenwerk zorgt voor de schitterende kwaliteit, ademend vermogen die je voeten een aangenaam gevoel en een comfortabele gevoel tijdens het lopen bezorgen.
- DynamotionFit: DynamotionFit zorgt ervoor dat de midden-, voor- en achterkant van je voeten met elkaar zijn afgestemd gedurende de hele loopcyclus.
- Premium Insock: De Premium binnensok is een uitneembare binnenzool van goeie kwaliteit met demping en comfort
- SmoothRide: SmoothRide is een technologie die de snelle acceleraties en vertragingen van de voet tijdens het afrollen van de voet minimaliseren waardoor je een zo soepel mogelijk rit ervaart.
- X10: X10 is de naam van het duurzame koolstofrubber dat Mizuno gebruikt voor de buitenzool en bij de ultima ook in de hiel. Het zorgt ook voor ideale grip bij een nat en droog wegdek.

Wat is het verschil tussen de Mizuno Wave Ultima 13 en Mizuno Wave Ultima 14?

De Ultima 14 maakt gebruikt van Energy in de tussenzool die zachtere en responsievere eigenschappen bezit ten opzichte van de U4icX technologie die aanwezig is in de Ultima 13.

Voordelen

- Dankzij de Wave technologie, die helpt bij het verdelen van de impact bij de landing, ervaart de loper een soepele rit door de combinatie van demping, responsiviteit en stabiliteit.
- De Energy Foam bezorgt je een zachte demping en goeie responsiviteit
- De steunpanelen aangebracht aan de zijkanten van het bovenwerk verbeteren de pasvorm in het midden van de voet
- Luchtgaas, een visnetachtige stuk textiel in het bovenwerk, zorgen voor uitstekende ventilerende eigenschappen en comfort - De voortreffelijke pasvorm in het bovenwerk omsluiten je voeten op een comfortabele wijze zonder knellend aan te voelen.Nadelen

- Sommige lopers vinden dat de medium demping onvoldoende is vooral bij lange afstanden
- Te veel gewicht ter hoogte van de hak
- Bepaalde lopers vinden deze schoen te duur
- Met een gewicht van 300 gram is hij te zwaar om een zo scherp mogelijke eindtijd te realiseren op de halve -en volledige marathon.

De Mizuno Wave Ultima hardloopschoen review

Als je je loopervaring op middellange -en lange afstanden wilt verbeteren als neutrale hardloper, moet je zeker de Mizuno Wave Ultima loopschoenen gebruiken. Deze schoen is ideaal voor het afleggen van halve tot volledige marathons op verhard en onverhard terrein. Maar ook afstanden tussen de 10 en 20 kilometer zijn zeker geschikt om af te leggen op training of in wedstrijd.


Koop Mizuno Loopschoenen

Overzicht Mizuno Loopschoenen

© Renzo Vanhoorelbeke