Koop de beste Nike loopschoenen voor dames en heren op de weg voor je dagelijkse trainingen

Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Nike -
Koop de beste Nike loopschoenen voor dames en heren voor je dagelijkse trainingen
Nike Air Zoom Pegasus 40 heren

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 40 voor mannen

               

Gewicht: 288 gram (Europese maat: 44)
Offset: 10 mm

Nike Air Zoom Pegasus 40 dames

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 40 voor vrouwen

               

Gewicht: 242 gram (Europese maat: 39)
Offset: 10 mm

Nike Air Zoom Pegasus 39 heren

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 39 voor mannen

               

Gewicht: 261 gram
Offset: 10 mm

Nike Air Zoom Pegasus 39 dames

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 39 voor vrouwen

           

Gewicht: 252 gram
Offset: 10 mm

De Nike Air Zoom Pegasus 39 is het oudste model van Nike en tevens een van de populairste loopschoenen voor lopers met een neutrale afwikkeling. De Pegasus 39 is redelijk trouw gebleven aan de klassieke uitstraling van de Pegasus met zijn comfortabel en intuïtief ontwerp.
Door gebruik te maken van de geïntegreerde flywire-technologie in de middenvoetbal geeft je voeten de nodige ondersteuning en helpt deze op hun plaats te houden. Er is extra vulling bij de tong en kraag zodat je voeten genieten van een comfortabel gevoel. Nike maakt gebruik van speciaal mesh in de bovenkant zodat de schoen niet alleen licht in gewicht, sterker en flexibelere is maar ook goede ventilerende eigenschappen bezit zodat je voeten ook bij warm weer op temperatuur blijven.
De tussenzool is door middel van de Nike React technologie ontwikkeld. Dit is een schuim die zacht en licht in gewicht is door polymeren - thermoplastisch elastomeer (TPE) en ethyleenvinylacetaat (EVA) te combineren. Deze technologie is gecombineerd met een Zoom Air-eenheid bij de voorvoet en de hiel die je een trampoline effect bezorgd bij het afstoten van je voeten op het terrein. Zo is deze loopschoen geschikt voor iedere loper met een neutrale afwikkeling of je nu een voorvoet-, middenvoet of haklander bent.
De vorm van de hiel in combinatie met de flexibele groeven op de rubberen zool zorgen voor vloeiende overgangen met natuurlijke bewegingsvrijheid. De tong is gescheiden van het licht gewicht bovenwerk om zo voldoende ruimte te geven aan verschillende voetvormen. De uitstekende grip die je ervaart op zowel droog als nat wegdek wordt bekomen door gebruik te maken van het iconische wafel patroon in de buitenzool.

Nike Air Zoom Pegasus 38 Heren

Een blik op de zijkant Nike Air Zoom Pegasus loopschoen

               

Gewicht: 283 gram
Offset: 10 mm

Nike Air Zoom Pegasus 38 dames

Een uitzicht op de Nike Air Zoom Pegasus 38 loopschoenen voor vrouwen

               

Gewicht: 232 gram
Offset: 10 mm

Het verschil tussen de Nike Air Zoom Pegasus 38 in vergelijking met de Nike Air Zoom Pegasus 39 is dat het bovenwerk lichter en iets meer ademend. De demping onder de voeten is 1 Zoom Air-eenheid meer dan de pegasus 38. De Pegasus 39 bezit een Zoom Air-eenheid in de voorvoet alsook in de achterkant van de voet. Dit geeft de Pegasus 39 meer energieteruggave in de vorm van een voorwaartse beweging tijdens het afstoten met je voeten op de grond. Door deze verschillen is de Pegasus 39 iets lichter in gewicht dan zijn voorganger.

Nike Air Zoom Vomero 16 heren

Een zicht op de zijkanten van de loopschoen Nike air zoom vomero

               

Gewicht: 309 gram (herenmaat 44)
Offset: 10 mm (voorvoet: 19,5 mm, hak: 29,5 mm)

Nike Air Zoom Vomero 16 dames

Een zicht op de Nike Air Zoom Vomero 16 loopschoenen voor vrouwen

           

Gewicht: 258 gram (vrouwenmaat 44)
Offset: 9,6 mm (voorvoet: 18,5 mm, hak: 28,1 mm)

De Nike Air Zoom Vomero 16 is een comfortabele, neutrale hardloopschoen geschikt voor lange looptochten. De goeie demping in de middenzool wordt bekomen door gebruik te maken van de ZoomX technologie. Dit is een geavanceerde foamdemping technologie die lichter, zachter en responsiever is dan de andere foam. Deze foamsoort biedt meer demping zonder extra gewicht en het energieteruggevende schuim geeft een vooruitstuwende beweging bij het afstoten van je voeten op de grond. Door deze lichte materialen ervaart de hardloper een soepele, natuurlijke afrol van de voeten.
Door gebruik te maken van de gegevens van echte hardlopers heeft Nike te weten gekomen waar de voeten de meeste ventilatie nodig hebben. Het vederlichte mesh bovenwerk is op de belangrijke plaatsten vooral rond de tenen aangebracht om zo rek en een ademend vermogen te geven.
De stabiliteit van de voeten wordt bekomen door extra ondersteuning aan de zijkanten via een band bij de middenvoet toe te voegen en gebruik te maken van een geïntegreerde veter. De gestroomlijnde hielclip en slijtvaste rubber op de buitenzool zorgt voor een uitstekende grip en veilig gevoel als je loopt op zowel effen als oneffen oppervlakken. De contactpunten op de verfijnde kraag en tong van de schoen maakt het loopcomfort compleet.

Nike Zoomx Invincible Run Flyknit 2 heren

Een kijk op de zijkant van de Nike Zoomx Invincible Run Flyknit 2 voor mannen

       

Gewicht: 281 gram
Offset: 9 mm


Nike Zoomx Invincible Run Flyknit 2 dames

Een uitzicht op de Nike Zoomx Invincible Run Flyknit 2 voor vrouwen

       

Gewicht: 241 gram
Offset: 9 mm


De Nike Zoomx Invincible Run Flyknit 2 is een neutrale hardloopschoen geschikt voor lange looptochten.
De uitstekende demping in de tussenzool wordt bekomen door gebruik te maken van de ZoomX technologie. Dit is een geavanceerde foamdemping technologie die zachter, lichter en responsiever is dan de andere foam. Deze foamsoort bezit meer demping zonder extra gewicht en het energieteruggevende schuim geeft een voorwaartse beweging bij het afstoten van je voeten op de grond. Door deze lichte materialen ervaart de loper een soepele, natuurlijke afrol van de voeten. Ten opzichte van Air Zoom Vomero 16 zijn er hogere schuimhoogtes in de zool aangebracht zodat de schoenen bijna 1 cm hoger zijn waardoor ze nog iets meer demping bieden.
Het bovenwerk van de schoen is vervaardigd door 3 Flyknit-componenten in verschillende delen van de schoenen te plaatsen. De Flyknit technologie is ontwikkeld op basis van de meeste gehoorde feedback van hardlopers. Het licht bovenwerk bezit stretch, ventilerende en ondersteunende eigenschappen. Het materiaal is gemaakt van sterke en lichte garens. Het bovenwerk bestaat uit 1 deel. Op sommige plaatsen is het materiaal dichter geweven zoals bij de tong waardoor een verstelbare pasvorm wordt gecreëerd. De vamp of voorste deel is zacht waardoor Nike een heel veilige pasvorm bekomt. De hielclip zorgt voor een verbeterde pasvorm en extra ondersteuning. Door gebruik te maken van deze eigenschappen is de Zoomx Invincible Run Flyknit 2 een comfortabele loopschoen.
Het slijtvaste rubber op de buitenzool met iconische wafel patroon zorgt voor een uitstekende grip en veilig gevoel als je loopt op zowel effen als oneffen oppervlakken.

Nike Zoom Fly 5 heren

Een kijk op de Nike Zoom Fly 5 voor mannen

       

Gewicht: 286 gram
Offset: 8 mm

Nike Zoom Fly 5 dames

een kijk op de Nike Zoom Fly 5 voor vrouwen

       

Gewicht: 242 gram
Offset: 8 mm

De Nike Zoom Fly 5 is een veelzijdige hardloopschoen geschikt voor zowel trainingsdagen als wedstrijden voor lopers met een neutrale afwikkeling.
De nieuwe gerecyclede demping in de tussenzool, een koolstofvezelplaat, wordt bekomen door gebruik te maken van de ZoomX foam. Dit is een geavanceerde foamdemping technologie die responsiever, zachter en lichter is dan de andere foam. Deze foamsoort bezit meer demping zonder extra gewicht en het energieteruggevende schuim geeft een vooruitstuwende beweging bij het afstoten van je voeten op de grond. De aanwezigheid van Zoomx demping is de belangrijkste verbetering ten opzichte van de Zoom Fly 4. Dankzij flexibele zool voelt het alsof je voeten naar voren rolt zodat je de volgende stap automatisch kunt zetten. Door deze natuurlijke afrol van de voeten beleef je een soepele overgang bij verschillende snelheden.
De bredere basis in de voorvoet en hiel zorgt voor de nodige stabiliteit zodat je in alle veiligheid bochten en lange looptochten kunt uitvoeren. De stabiliteit in de middenvoet wordt door het dynamisch vetersysteem bekomen. Dit in combinatie met het bovenwerk, die vervaardigd is met lichtgewicht, ademend mesh, omsluit je voet op een strakke maar aangename wijze.

Nike Air Zoom Structure 24 heren

Een kijk op de zijkant van de Nike Air Zoom Structure 24 loopschoenen

               

Gewicht: 312 gram (maat 44)
Offset: 8 mm
Voor lopers met Overpronatie

Nike Air Zoom Structure 24 dames

foto van de zijkant van de Nike Air Zoom Structure 24 voor vrouwen

           

Gewicht: 256 gram (maat 38)
Offset: 8 mm
Overpronatie hardloopschoen

De Nike Air Zoom Structure 24 is een stabiele, allround loopschoen voor overpronerende lopers.
De responsieve demping wordt bekomen door een zoom air unit in de voorvoet aan te brengen zodat je een voorwaartse beweging ervaart bij het afstoten van je voeten op het terrein. De middenzool van foam zorgt voor een stevig, stabiele maar soepele afrol van de voeten op de grond.
Door de data te gebruiken van de hardlopers werd het vernieuwde bovenwerk van de Structure 24 ontwikkeld. Het mesh bovenwerk is speciaal vervaardigd op de plaatsen waar je extra ondersteuning en ventilatie verwacht, waardoor je voeten aangenaam koel blijven tijdens je looptocht. De veters, die beschermd worden door de zachte tong, zorgen voor een aansluitende aangename pasvorm zonder dat de veters schuren. Rond de hiel en enkel werd een zachtere en stevigere voering aangebracht zodat de sokken niet afzakken tijden het hardlopen. De voorgevormde hak omsluit je voet stevig.
De duurzame rubberen buitenzool met groeven in de voorvoet zorgen voor flexibiliteit. De verticale groeven aan de zijkant zorgen voor stabiliteit.

Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 heren

Een foto van de Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 voor mannen

       

Gewicht: 195 gram
Offset: 8 mm

Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 dames

Een foto van de Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 voor vrouwen

       

Gewicht: 164 gram
Offset: 8 mm

De Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 zijn wedstrijdschoenen voor hardlopers met een neutrale afwikkeling. Deze dure loopschoenen zijn vervaardigd door de combinatie van twee van de meest innovatieve technologieën. De Nike ZoomX foam en de Vaporweave maakt deze hardloopschoen tot de snelste die Nike ooit heeft geproduceerd. De ZoomX is een geavanceerde foamdemping technologie over de gehele lengte van de koolstofvezelplaat die zachter, lichter en responsiever is dan de andere foam. Daardoor bekomt Nike een uitstekende demping van de middenzool en geniet je van trampoline effect bij het afstoten van je voeten op de grond. Een intern pod van foam bij de hiel biedt comfortabele demping voor hardlopers die landen op de hak. Het VaporWeave materiaal in het speciaal ontworpen mesh bovenwerk is licht, ventilerend en waterbestendig. Door gebruik te maken van deze nieuwe technologie en lichte materialen weegt herenversie amper 195 gram waardoor de hardloper een soepele, natuurlijke afrol van de voeten ervaart. De stabiliteit in de schoen wordt bekomen door lichte zijsteunen en versteviging in de voorvoet. Dit zorgt voor een aangenaam omsloten gevoel bij de voeten. De druk van de veters op de voorvoeten wordt verminderd door de lichte vulling op de tong. De Flex-groeven in de slijtzool zorgen voor een betere grip op diverse ondergronden bij verschillende weersomstandigheden

Interessant weetje:
De Keniaan Eliud Kipchoge slaagde er in met de hulp van 41 hazen om de klassieke afstand van 42,195km in 1h59'40" af te leggen in de Oostenrijkse stad Wenen in 2019. Alle topatleten liepen op de pink Nike Zoom Vaporfly Next% . Een wonderschoen die volgens de fabrikant 4 procent voordeel zou opleveren.

Het is dan ook zonder twijfel een loopschoen die je moet kopen als je je persoonlijke records op korte wegwedstrijden wilt verbeteren. Met deze loopschoen zal je duidelijk het verschil merken.

Nike AIR Zoom Alphafly Next% 2 heren

uitzicht van de Nike AIR Zoom Alphafly Next% 2 voor mannen

Gewicht: 210 gram
Offset: 4 mm (hoogte hiel: 40 mm)

Nike AIR Zoom Alphafly Next% 2 dames

zijkant van de Nike AIR Zoom Alphafly Next% 2 voor vrouwen

Gewicht: 184 gram
Offset: 4 mm (hoogte hiel: 40 mm)

De Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 is een wedstrijdschoen voor hardlopers met een neutrale afwikkeling. Deze revolutionaire hardloopschoen werd door Nike ontwikkelend om persoonlijke records op lange afstanden zoals de marathon te verbreken. Door gebruik te maken ZoomX carbonplaat in combinatie met 2 Zoom Air units zijn dit de meest dempende loopschoenen van Nike met de beste responsiviteit.

De ZoomX is een lichtste foam van Nike met demping over de gehele lengte van de koolstofvezelplaat die zachter, lichter en responsiever is dan de andere foam. Daardoor bekomt Nike een uitstekende demping van de tussenzool waardoor je spieren minder vlug vermoeid raken. Doordat de demping aanpast aan het gewicht van de hardloper ervaar je een responsief gevoel en krijg je dus bij elke stap veel energie terug, waardoor het hardlopen op een hoger tempo makkelijker aanvoelt.

De twee zichtbare Zoom Air Units zijn onder de voorvoet aangebracht met daaronder een laag Zoomx-foam waardoor ook onder de voorvoet een trampoline effect wordt bekomen bij het afstoten van je voeten op de grond. De Zoom Air Units zijn krachtige elastische draden die met luchtdruk gevuld zijn waardoor ze een licht gevoel geven tijdens het lopen. De carbonplaat die tussen de lagen ZoomX foam en de Zoom Air Units ligt zorgt voor extra stabiliteit van de schoen. Daarnaast zorgt deze flexibele koolstofvezel plaat voor een soepele en natuurlijke afrol van de voeten. Door de bredere basis in voorvoet en hak zorgt dat je voeten stabiel op de ondergrond kunnen bewegen tijdens het nemen van bochten.

Het vernieuwde Atomknit 2.0 materiaal op het bovenwerk uit de Flyknit serie heeft een aansluitende pasvorm die tegelijkertijd licht en hyperventilerend is. Speciaal ontworpen pods in de hak zijn gemaakt met Flyknit garen voor een stevige, comfortabele pasvorm en een licht, aansluitend gevoel bij de hiel. De veters met inkepingen zorgen voor een strakke maar zachte omsluiting. Een geïntegreerde zachte tong met luchtige vulling zorgt voor een stevige pasvorm die de veterdruk verminderd.
De buitenzool is ontworpen op basis van de data van honderden hardlopers. Hij heeft verschillende hoeken in het profiel die op strategische plaatsen werden aangebracht zodat deze zorgt voor de nodig grip waar je die nodig hebt, van de voetlanding tot aan de afzet.

Nike Wildhorse 7 heren               

Gewicht: 333 gram
Offset: 8 mm (voorvoet: 27 mm, hak: 35 mm)

Nike Wildhorse 7 dames       

Gewicht: 266 gram
Offset: 8 mm (voorvoet: 27 mm, hak: 35 mm)

De robuuste Nike Wildhorse 7 zijn trailrunschoenen voor lopers met een neutrale afwikkeling. Het is een ideale schoen voor het afleggen van lange afstanden met zware en extreme trailruns. Het slijtvast rubber die in segmenten is aangebracht in de buitenzool zorgt voor grip en stevigheid meerdere richtingen. Daardoor geniet je van een betere grip bij het afdalen en klimmen. Dankzij de gesegmenteerde steenplaat worden je voeten op ruig en rotsachtig terrein beschermd.
Nike React foam zorgt voor een voldoende medium demping met een zachte, soepele ervaring die responsief is bij het afstoten van je voeten op de grond. De extra demping bij de hiel zorgt voor stabiliteit van je voeten terwijl de skins zorgen voor stevigheid op geaccidenteerd terrein.
Het vernieuwde duurzame ademend bovenwerk biedt meer stevigheid en ondersteuning. Het zorgt ervoor dat je voeten aangenaam koel blijven tijdens het lopen bij hoge temperaturen. Een Dynamic Fit systeem, een rekbaar materiaal bij de middenvoet, omsluit en ondersteunt je voet tijdens het lopen op rotsachtige paden. Tevens zorgt de manchetkraag rondom je enkel dat het stof, modder en vuil wordt buitengehouden en je voeten extra worden ondersteund. Door de aanwezigheid van het handig lipje aan de hiel wordt het in -en uitstapcomfort verbeterd.

Nike React Miler 2 heren

Een uitzicht op de zijkant van de Nike React Miles 2 schoenen voor heren

       

Gewicht: 321 gram
Offset: 9,3 mm (hiel: 30,6mm, voorvoet: 21,3mm

Nike Air Zoom Terra Kiger 8 dames

Een zicht op de zijkant van de trailschoen Nike Air Zoom Terra Kiger voor vrouwen

   

Gewicht: 249 gram
Offset: 4 mm

Nike Renew Run 2 heren modern

Een zicht op de zijkanten van de Nike Renew Run 2 loopschoenen

   

Gewicht: 255 gram
Offset: 10 mm


Nike Air Zoom Winflo 8 dames

Een zicht op de zijkant van de hardloopschoen Nike Air Zoom Winflo 8

   

Gewicht: 283,5 gram
Offset: 10 mm


Nike Air Zoom Pegasus 38 Shield dames

Foto van de Nike air zoom pegasus 38 shield voor vrouwen

   

Gewicht: 260,8 gram
Offset: 10 mm

Nike WMNS React Miler dames

een foto van de zijkanten van de Nike WMNS React Miles loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 300 gram
Offset: 10 mm


© Renzo Vanhoorelbeke