Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Nnormal Tomir
Waarom Nnormal Tomir Trailrunschoen kopen?

Wat is de Nnormal Tomir?

Welke technologie zit in de Nnormal Tomir?

De laatste woorden

Nnormal Tomir Unisex trailschoenen

Een foto van de zijkant van de Nnormal Tomir Unisex trailrunschoen voor zowel mannen en vrouwen

Gewicht: 255 gram
Offset: 8 mm

Als het op trailrunschoenen aankomt, zijn er heel wat opties. Er zijn veel verschillende trailmerken met verschillende stijlen en eigenschappen. Als je klaar bent om te investeren in een nieuw paar trailschoenen voor je dagelijkse looptochten, denken wij dat je de Nnormal Tomir schitterend zult vinden.
Deze trailschoen is de ultieme combinatie van prestatie en stijl met een ecologisch en vooral duurzaam karakter, zoals de eigenaars van dit Spaans merk van trailschoenen zo mooi verwoorden. We nemen je mee door, alle gedetailleerde info over deze nieuwe trailschoen, te geven. Zo kun je beslissen of de Nnormal Tomir de beste loopschoenen zijn voor jou op onverhard terrein.

Wat is de Nnormal Tomir?

De Nnormal Tomir is een allround trailschoen geschikt om je dagelijkse trainingen uit te voeren op onverharde, heuvelachtige ondergrond. Uiteraard kan je ze ook gebruiken om aan trailrunwedstrijden deel te nemen. Maar hou er wel rekening mee dat ze 25% meer wegen dan de Nnormal Kjerag.
De pasvorm is een belangrijk onderdeel en zorgt voor het comfort van de trailschoen . Als je met schoenen loopt hebt die niet lekker aanvoelen, zul je het moeilijk hebben om ze te gebruiken. De Nnormal Tomir biedt een pasvorm aan gericht op zowel smalle, brede en normale voeten. Dit een bewuste keuze van oprichter Kilian Jornet want hoe breder de toepassing is van één type trailschoen hoe minder schoenen er worden verkocht. Dit is de missie van Nnormal om stijlvolle en prestatie gerichte schoenen te produceren die de impact op het milieu zo veel mogelijk verkleinen.
Het lage gewicht ten opzichte van andere merken van trailschoenen wordt bekomen dankzij een dunne buitenzool die 30% lichter is.
De EVA-middenzool zorgt voor een gemiddelde demping die voldoende is om te lopen op onderverhard terrein.
Met een duurzamer bovenwerk en slijtvaste rubberen buitenzool hoopt Nnormal te bewijzen dat hun schoenen een stuk langer meegaan dan trailschoenen van de andere merken.Welke technologie zit in de Nnormal Tomir?

- Vibram ® Megagrip: De strategisch geplaatste nokken van 5mm op de slijtzool bestaan uit 2 vormen die in het midden bestaan uit kleine zeshoeken. Het is een hoogwaardige rubbersamenstelling die uitstekende gripeigenschappen biedt op de zowel droge als modderachtige ondergrond zoals grind, gras, wortels en rotsen.
- Vibram ® Litebase: De buitenkant van de zool van de Tomir is circa 50% dunner en tot 30% lichter zonder in te boeten aan de stabiliteit. De zeer slijtvaste rubbersamenstelling zorgt voor een lagere impact op het milieu.
- Duurzame bovenwerk: Het bovenwerk is een unieke mix die bestaat uit 28% monofilament polyester en 22% thermoplastische polyesterelastomeren of TPE. Dit zorgt dat de voeten niet hinderlijk schuren tegen het bovenwerk. Het is ook ambachtelijk op de middenzool gestikt, wat bijdraagt ​​aan de duurzaamheid van de trailschoen. Door het aanbrengen van de asymmetrische vetersluiting is er een verhoogde ondersteuning waarbij de drukpunten worden verminderd.
- EVA-tussenzool: De tussenzool van EVA-schuim biedt een lager gewicht, uitstekende demping en trapverhogende verende afstoot met je voeten op het terrein. Deze eigenschappen resulteren in een gemiddelde demping wat ideaal is om te lopen op de zachtere onverwarde trailondergronden.

Nnormal Tomir review: De laatste woorden

Als je op zoek bent voor een nieuw paar trailschoenen die duurzaamheid en ecologie hoog in het vaandal draagt, dan denken wij dat de Nnormal Tomir een goede keuze is. Deze schoenen bieden veel voordelen, waaronder een goeie demping, lichtgewichte buitenzool en een alles-in-één-trailschoen.
Het algemene gewicht van de Tomir is in vergelijking met andere allround trailschoenen aan de lage kant wat uiteraard een bijkomend voordeel is. In juli 2023 kunnen we echter nog niet besluiten dat de Nnormal Tomir een duurzamere en dus ook ecologisch vriendelijker trailschoen is in vergelijking met concurrerende merken.


Koop Nnormal Trailschoenen

© Renzo Vanhoorelbeke