Neutrale Loopschoenen met gemiddelde offset van 8mm - 9mm en 10mm voor je dagelijkse looptochten

Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Looptips - Loopschoenen gemiddelde heeldrop 8mm - 9mm en 10mm -
Wat is heeldrop?

De heeldrop, drop of offset is het hoogteverschil van de zool van een loopschoen van de hiel naar de teen of voorvoet. Dit noemt men in het vakjargon de drop van een hardloopschoen die ligt tussen de 0mm en 13mm.

Ga naar 8mm Drop

Ga naar 9mm Drop

Ga naar 10mm Drop

Hoka loopschoenen met Drop 8mm
Asics Gel-Cumulus 24 heren

Een zicht op de zijkant van de loopschoen Asics Gel-Cumulus 24

           

Gewicht: 286 gram
Offset: 8 mm

Asics Gel-Cumulus 24 dames

Een blik op de zijkant van de loopschoen Asics Gel-Cumulus 24

           

Gewicht: 249 gram
Offset: 8 mm

Asics wijzigde in de 24ste versie van de Gel Cumulus de offset van 10mm naar 8mm.
Deze gemiddeld dempende neutrale loopschoen, die voor het eerst op de markt kwam in 1999, is geschikt voor je dagelijkse trainingen op hard -en onverharde ondergrond. Dankzij de OrthoLite X-30-sockliner technologie, die de pasvorm van de hiel verbeterd, ervaart de loper een zacht instapcomfort. De FF Blast-demping technologie zorgt voor een zachtere responsieve landing met een krachtiger vooruitstuwende beweging die in de voor -en achterkant van de voet zit. De reflecterende elementen in de Cumulus 24 zijn aangebracht op strategische plaatsen die de zichtbaarheid in de duisternis verbeteren.

Asics Novablast 2 heren

Een zicht op de zijkant van de Asics Novablast loopschoenen voor mannen

               

Gewicht: 275 gram
Offset: 8 mm

Asics Novablast 2 dames

Een zicht op de zijkant van de loopschoen Asics Novablast 2 voor vrouwen

       

Gewicht: 275 gram
Offset: 8 mm

De Asics Nova Blast 2 is een neutrale loopschoen die de meer ervaren loper tijdens zijn interval -en rustige duurtrainingen zeker zal waarderen.
Asics ontwierp de 2de versie met een lagere offset van 8mm. Tevens biedt FlyteFoam Blast-technologie een lichtgewicht, responsieve en verende demping van de bredere basis van de buitenzool. Door deze 2 facetten is de 2de versie van de Nova Blast een stuk vlugger dan zijn voorganger.
De Nova Blast 2 omsluit de voet comfortabeler door de verhoogde zijwanden van de middenvoet die als rails werken om zo je voet mooi in het midden te houden. Daarnaast zijn de mediale en laterale zijkanten van de tussenzool van de achtervoet nu dubbel gestapeld waardoor deze sterker zijn.
De duurzaamheid en goede grip van de schoen bekomt Asics dankzij de AHARPLUS-rubber in de slijtzool die precies is geplaatst op de plaatsen van de zool waar je het meest nodig hebt ongeacht je hardloopstijl. De ingeweven motieven in de stoffen van het bovenwerk zorgen voor een kleurvaster patroon.
De hardloper die regelmatig snelheidstrainingen uitvoerd zal een veerkrachtig en energiek gevoel ervaren. Door zijn gemiddelde demping is deze schoen minder aan te raden voor beginnende, blessure gevoelige en zwaarlijfige hardlopers.

New Balance 1080 V12 Heren

Een blik op de zijkant van de loopschoen New Balance 1080 v12 voor mannen

           

Gewicht: 292 gram
Offset: 8 mm

New Balance 1080 V12 dames

Een kijk op de zijkant van de New Balance 1080 V12 hardloopschoenen voor vrouwen

           

Gewicht: 280 gram
Offset: 8 mm

De New Balance 1080 versie 12 is een neutrale loopschoen met goede demping die geschikt is voor je dagelijkse korte en lange traningen op hard -en onverhard terrein. Door de talrijke technologische snufjes is de 1080 de beste hardloopschoen ooit van New Balance die de lopers op elk niveau comfort bezorgd.
Het verschil van de New Balance 1080 V12 met de New Balance 1080 V11 is de betere demping, lager gewicht en grotere flexibiliteit.
De kenmerkende Fresh Foam X dempingstechnologie wordt gecombineerd met strategisch geplaatste ondersteunende elementen en een lichtgewicht bovenwerk van engineered knit materiaal voor optimaal ventilerend vermogen en voldoende stretch.
De uitstekende grip wordt bekomen door strategisch geplaatste groeven onder het midden van de voet geproduceerd uit het flexibele EVA-materiaal en het geblazen rubben onder de voorvoet. Dankzij de Fresh Foam X-materiaal in de tussenzool voelt deze loopschoen zachter en lichter aan, terwijl je bij het afstoten van je voeten je een veerkrachtig en vooruit stuwend gevoel ervaart. Dankzij de licht gebogen Endurance-rubberen slijtzool, die mee beweegt, wordt een soepele afwikkeling bekomen.
Het lichtgewicht Hypoknit bovenwerk is ontworpen van engineered knit materiaal voor voldoende stretch op strategische plaatsen, ondersteuning en een optimaal ventilerend vermogen. Het grote "N"-logo biedt steun rond het middelste deel van de voet. De 1080v12 biedt je een optimale pasvorm door de complete bootie-constructie in combinatie met de UltraHeel met elastische traagschuim.
50% van de gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk zodat deze loopschoen voldoet aan de Green Leaf-norm.

Mizuno Wave Skyrise 3 heren
Mizuno Wave Skyrise 3 dames

De Mizuno Wave Skyrise is een goed dempende neutrale loopschoen geschikt voor je dagelijkse looptochten op harde ondergrond. Mizuno heeft deze schoen ontworpen om de lopers het ultieme comfort te ervaren dankzij excellente demping, zwevend, veerkrachtige gevoel met hoge energieteruggave. Door gebruik te maken van de foam Wave en XPOP technologieën, twee zachte materialen wordt de zwevende loopervaring bekomen. Deze zorgen voor minder druk bij de landing en begeleidt de beweging van de voet.
De Wave Skyrise heeft een relatief groter en dikker hielstuk waardoor het goed beschermt en een groot bovenwerk wat de schoen uiterst geschikt maakt voor hardlopers met brede voeten. Door zijn relatief lage heeldrop van 8mm is de wave skyrise heel geschikt voor lopers die landen op hun voor en/of middenvoet.

Under Armour Hovr Infinite 3 heren

Een uitzicht op de Under Armour Hovr Infinite 3 loopschoen voor mannen

   

Gewicht: 303 gram
Offset: 8 mm

Under Armour Hovr Infinite 3 dames

Een blik op de zijkant van de Under Armour Hovr Infinite 3 loopschoen voor vrouwen

   

Gewicht: 244 gram
Offset: 8 mm

Hoka loopschoenen met Drop 9mm
On Running Cloudflyer 4 heren
On Running Cloudflyer 4 dames

De On Cloudflyer is een neutrale loopschoen die geschikt is voor korte en lange afstanden met een maximale demping en superieure ondersteuning.
Deze loopschoenen heeft de zachtste tong of flap, stukje textiel dat achter de veters zit, van alle On-schoenen met enkele grootste Cloud-elementen. De ongeëvenaarde demping wordt bekomen dankzij de Helion™ Superfoam technologie. De Cloudtec met de mulidirectionele demping met aan de onderkant van de zool grote clouds dragen ook bij aan de excellente demping ongeacht of je op je voor- , middenvoet of hak landt. De Speedboard® technologie zorgt bij het landen voor een veerkrachtige voorwaartse beweging die je doet vlugger lopen met dezelfde inspanning.
Met de 3D-gevormde hiel en een bredere buitenzool draait het allemaal om een aangenaam comfort en goeie ondersteuning. Het superlichte Engineered Mesh-bovenwerk met de band rondom de middenvoet omsluit de hele voet zonder een beknellend gevoel te ervaren. Het rubber op de buitenzijde van de zool zorgt voor een optimaal grip bij zowel droog als nat wegdek.
Door de gemiddeld hoge heeldrop van 9mm is deze loopschoen minder geschikt om wedstrijden te lopen. Daarvoor kan je beter de On Cloudstratus met een vergelijkbare demping aanschaffen of een lichter en minder dempende loopschoen.

Hoka loopschoenen met Drop 10mm
Asics gel-nimbus 24 Heren
Asics Gel-Nimbus 23 Heren

Een uitzicht op de zijkant van de hardloopschoen Asics Gel-Nimbus 23 voor mannen

Gewicht: 310 gram
Offset: 10 mm

Een opvallende feit in de kenmerken van de populaire Asics Gel Nimbus 24 is ongetwijfeld het verschil in offset bij de versie voor mannen in vergelijking met de vrouwen. De Gel Nimbus 23 en 24 versie voor heren heeft een drop van 10mm terwijl de damesversie een drop van 13mm bezit.
De GEL-NIMBUS™, die eind vorige eeuw voor het eerst op de markt kwam, is ontworpen om de hardlopers de beleving te geven dat zij als het ware op wolken rent. Nimbus afgeleid van de term cumulonimbus cloud, staat voor licht en zacht, in het Nederlands vrij vertaald als buienwolk, maar dan met een lage wolkenbasis.
Het voornaamste verschil tussen de Asics Gel Nimbus 24 loopschoenen met de Asics Gel Nimbus 23 is dat de laatste versie 20 gram lichter weegt dan de vorige. De 24ste versie bezit een maximale demping dankzij het geavanceerde lichtgewicht dempingstechnologie, die zorgt voor een nog zachtere landing, wat in de 23ste versie nog ontbrak. Ook de voor -en achtervoet vangt de schokken op dankzij deze technologie. De Trusstic-technologie behoudt de stabiliteit van de voet bij de landing.
De Ortholite X-55-inlegzool in de hiel zorgt een betere instapcomfort en ademend vermogen.
Door de zachte mesh bovenwerk met hoog ventilerend vermogen, de heel elastische flapconstructie aan de binnenzijde van het bovenwerk en Lite rubberen buitenzool ervaar je een soepele loopervaring. De Asics Lite-foam is lichter en sterker terwijl de Ascics High Abrasion Rubber die is aangebracht op strategische plaatsen in de buitenzool zorgt voor meer duurzaamheid. Er zijn ook reflecterende elementen aangebracht op specifieke plekken die de zichtbaarheid bij de duisternis verbeteren.
Deze comfortabele hardloopschoen is dan ook geschikt voor korte en lange looptochten voor de beginnende en ervaren hardloper met een focus op neutrale pronatie.

Asics Gel-Pulse 13 Heren
Asics Gel-Pulse 13 Dames

Een blik op de Asics Gel-Pulse 13 hardloopschoen

               

Gewicht: 250 gram
Offset: 10 mm

Asics besliste om in de 13de versie van de Gel-Pulse de offset te verhogen naar 10mm. Wellicht komt dit om dat meestal recreatieve lopers deze goede, duurzame en budgetvriendelijke neutrale loopschoenen kopen en deze groep van beoefenaars over het algemeen landen op de hiel. De materialen die werden gebruikt bij het ontwerpen en vervaardigen van deze sport -en hardloopschoen zijn uiteraard niet te vergelijken met de bijna dubbel zo dure Asics Gel Nimbus.
De goede demping wordt bekomen door Amplifoam in combinatie met Gel-technologie. Amplifoam biedt een uniek hoge compressieset met lage dichtheid die naast de zachte demping zorgen voor meer comfort, flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan het terrein waarop je loopt. De gebruikte Guidance Line-technologie helpt de sporter om een betere loopefficiëntie te ontwikkelen.
Bij het produceren heeft Asics ook oog voor de ecologische voetafdruk. De ingeweven motieven in het speciaal ontwikkeld bovenwerk met ongeveer 30% gerecycled polyester zorgen voor een betere ventilatie. Dankzij het duurzame verfproces van de sockliner is het waterverbruik met 33% en de koolfstofuitstoot met circa 45% afgenomen.
Deze hardloopschoenen zijn dan ook geschikt voor de recreatieve of beginnende hardloper die niet veel geld wil uitgeven maar toch een zeker vorm van kwaliteit willen ervaren. Je kan ze logischerwijze ook gebruiken als fitnessschoenen en tijdens het beoefenen van groepslessen die vele fitnesscentra aanbieden.

Nike Air Zoom Pegasus 39 heren

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 39 voor mannen

               

Gewicht: 261 gram
Offset: 10 mm

Nike Air Zoom Pegasus 39 dames

Een blik op de zijkant van de Nike Air Zoom Pegasus 39 voor vrouwen

           

Gewicht: 252 gram
Offset: 10 mm

Brooks Glycerin 19 heren

Foto van de zijkant van de loopschoen voor heren Brooks Glycerin 19

       

Gewicht: 289,2 gram
Offset: 10 mm

Brooks Glycerin 19 GTS dames

zijkant van de loopschoen Brooks Glycerin 19 GTS voor vrouwen

       

Gewicht: 266,5 gram
Offset: 10 mm

De Brooks Glycerin is een loopschoen met neutrale afwikkeling met maximale demping geschikt voor je dagelijkse looptochten voor om het even welke afstand op verharde ondergrond. De superieure demping wordt bekomen door gebruik te maken van de DNA Loft-dempingstechnologie. Dit is de zachtste tussenzooldemping van Brooks die bestaat uit een combinatie van EVA-schuim, luchte en rubber. De DNA Loft technologie, die de hardloper een aangenaam en soepel gevoel doet ervaren, zit verwerkt van hiel tot teen.
Het responsieve bovenwerk met 3D Fit Print-technologie is ontworpen van mesh zodat het zich aanpast naar de vorm van je voet. Daardoor zal de loper een nauwaansluitend en ventilerend gevoel ervaren bij het dragen van de Brooks Glycerin schoenen. In de schoenen vind je een comfortabele OrthoLite®-inlegzool.

Adidas Ultraboost 22 heren

Een zicht op de Adidas Ultraboost 22 hardloopschoenen voor mannen

                   

Gewicht: 333 gram (maat 42 2/3)
Offset: 10 mm

Adidas Ultraboost 22 dames

Een uitzicht op de Adidas Ultraboost 22 voor vrouwen

                   

Gewicht: 289 gram (maat 38 2/3)
Offset: 10 mm

Het verschil tussen de neutrale Adidas Ultra Boost 21, eveneens met een drop van 10mm, met de Adidas Ultra Boost 22 is dat je met de Boost-middenzool een iets zachtere looptocht zal ervaren.
Dit wordt gerealiseerd door het oprekken van het Continental Rubber waardoor het Boost materiaal meer ruimte krijgt. Zo weegt de 22ste versie 7 gram minder dan zijn voorhanger. Er zijn ook verbeteringen aangebracht aan het smalle deel van de hiel zodat deze beter aansluit op de vorm van je voeten. Daardoor wordt irritatie met de voet vermeden waardoor je minder kans krijgt op blaarvorming. De Boost 22 geeft 4% meer energie terug bij het afstoten van de voet dan de Boost 21 versie. Er werd bij de productie voor het eerst aandacht besteed aan het milieu want de garen in het bovenwerk bestaan uit minstens 50% geüpcycled plastic afval

In de Adidas Ultra Boost 22 voor vrouwen is de binnenzijde van het frame versterkt dankzij de Tuned Medial Pattern technologie. Bij de Adidas Ultra Boost 22 voor heren werd deze technologie niet toegepast. Dit voorkomt het inzakken van de voetboog en afhankelijk van de vorm gericht wordt gecorrigeerd zodat er geen overpronatie ontstaat. Ook werden er bij de dames versie de sokconstructie zo ontworpen dat deze beter aansluit op de vrouwelijke voet die doorgaans een lagere wreef heeft ten op zicht van een mannenvoet.

Adidas Solarglide 5 heren

Foto van zijkant van de loopschoen Adidas Solarglide 5

           

Gewicht: 335 gram
Offset: 10 mm (hiel: 36 mm, voorvoet: 26 mm)

Adidas Solarglide 5 dames

Foto van zijkant van de loopschoen Adidas Solarglide 5

       

Gewicht: 335 gram
Offset: 10 mm (hiel: 36 mm, voorvoet: 26 mm)

Puma Velocity Nitro 2 heren

Een blik op de zijkant van de Puma Velocity Nitro 2 hardloopschoenen voor heren

   

Gewicht: 257 gram
Offset: 10 mm

Puma Velocity Nitro 2 dames

Een kijk op de Puma Velocity Nitro 2 hardloopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 209 gram
Offset: 10 mm

© Renzo Vanhoorelbeke