Loopschoenen met maximale demping: Overzicht per merk

Home Weg Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Mizuno New Balance Nike On Puma Reebok Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Looptips - Loopschoenen maimale demping per merk -
Koop loopschoenen met extra of maximale demping
Drie voordelen waarom je loopschoenen met extra demping moet kopen

- loopschoenen met extra demping al dan niet in combinatie met het lopen op onverhard terrein zorgen er voor dat bij rustige duurloopjes je minder vlug spierpijn zal ervaren. Zo kan je lichaam dankzij loopschoenen met een maximale demping meer loopkilometers aan en ontwikkel je een betere conditie.
- loopschoenen met extra demping zorgen bij zwaardere lopers voor dat hun lichaam de schokken beter kunnen opvangen.
- loopschoenen met extra demping zorgen ervoor dat je minder vlug een blessure zal oplopen.

Asics
Asics gel-nimbus 24 Heren

Een blik op de zijkant van de Asics Gel-Nimbus 24 voor mannen

       

Gewicht: 290 gram
Offset: 10 mm

Asics gel-nimbus 24 dames       

Gewicht: 247 gram
Offset: 13 mm

Het belangrijkste verschil tussen de Asics Gel Nimbus 24 hardloopschoenen ten opzichte van de Asics Gel Nimbus 23 is dat de nieuwste versie 20 gram lichter weegt dan de vorige. Asics kon dit realiseren doordat de Nimbus 24 beschikt over de nieuwe FlyteFoam Blast Plus of geavanceerde lichtgewicht dempingstechnologie.

Asics Gel-Nimbus 23 Heren

Een uitzicht op de zijkant van de hardloopschoen Asics Gel-Nimbus 23

   

Gewicht: 310 gram
Offset: 10 mm

Asics Gel-Nimbus 23 Dames

In 1999 werd de GEL-NIMBUS™ voor het eerste op de markt gebracht. Het model is ontworpen om de hardlopers de beleving te geven dat zij als het ware op wolken loopt. De naam Nimbus is een afgeleide van de cumulonimbus cloud, wat staat voor de eigenschappen zacht en licht. De term cumulonimbus cloud wordt in het Nederlands vrij vertaald als buienwolk, maar dan met een lage wolkenbasis.
Dankzij de geavanceerde schokbescherming van de Gel Nimbus 24, die 20 gram lichter is dan de vorige versie, beleef je een nog zachtere landing. De maximale demping wordt bekomen door een combinatie van de Flytefoam-dempingstechnologie en FlyteFoam Blast Plus toe te passen. De Gel-Technologie aangebracht in de voor -en achtervoet vangt de schokken, terwijl de Trusstic-technologie zorgt voor de stabiliteit.
De Ortholite X-55-inlegzool in de hiel zorgt een betere instapcomfort en ademend vermogen.
Door de zachte mesh bovenwerk met hoog vertilerend vermogen, de zeer elastische tongconstructie aan de binnenkant van het bovenwerk en Lite rubberen buitenzool ervaar je een soepele loopervaring. De Asics Lite-rubber is sterker en lichter terwijl de Ascics High Abrasion Rubber die is aangebracht op strategische plaatsen in de buitenzool zorgt voor meer duurzaamheid. Er zijn ook reflecterende elementen aangebracht op specifieke plaatsen die de zichtbaarheid bij weinig licht en duisternis verbeteren.
De Nimbus is gemaakt met comfort en ademend vermogen voor lange looptochten met een focus op neutrale pronatie. Maar ook beginners hebben baat met deze heel goed dempende populaire hardloopschoen van Asics.

Brooks
Brooks Glycerin 19 heren

Foto van de zijkant van de loopschoen voor heren Brooks Glycerin 19

   

Gewicht: 289,2 gram
Offset: 10 mm

Brooks Glycerin 19 GTS dames

zijkant van de loopschoen Brooks Glycerin 19 GTS voor vrouwen

   

Gewicht: 266,5 gram
Offset: 10 mm

De Brooks Glycerin is een hardloopschoen met neutrale afwikkeling met maximale demping geschikt voor je dagelijkse korte -en lange looptochten op verharde ondergrond. Dankzij de DNA Loft-dempingstechnologie wordt de maximale demping bekomen. Dit is de zachtste tussenzooldemping van Brooks bestaande uit een combinatie van EVA-schuim, rubber en lucht. Vanaf de Brooks Glycerin 19 zit de DNA Loft verwerkt van hiel tot teen. Dankzij deze technologie beleefd de loper bij het landen een aangenaam en soepel gevoel.
Het 3D Fit Print-technologie bovenwerk is ontworpen van mesh die responsief is zodat het zich aanpast naar de vorm van je voet. Daardoor zal de hardloper een nauwaansluitend en ademend gevoel ervaren bij het dragen van de Brooks Glycerin hardloopschoenen. Tot slot werd in de schoenen een comfortabele OrthoLite®-inlegzool aangebracht.

Hoka
Hoka One One Bondi 7 heren

Foto zijkant van Hoka Bondi 7 loopschoen voor mannen

Gewicht: 303 gram
Offset: 4 mm

Hoka One One Bondi 7 dames

Een kijk op de Hoka One One Bondi 7 loopschoen voor vrouwen

Gewicht: 252 gram
Offset: 4 mm

De bekende Hoka Bondi 7 is de meest dempende loopschoen in het gamma van dit Frans sportmerk. Deze neutrale loopschoen is een ideale keuze bij het uitvoeren van rustige duurlopen of hersteltrainingen.
De nauwsluitende, ondersteunende pasvorm met de interne gewatteerde hielkap vergroot het instapcomfort en bezit een mooie omsluiting met de hiel. De circa 30mm EVA-middenzool, ontworpen uit ultrazacht geheugenschuim, biedt zeer veel demping waardoor je een zacht loopgevoel ervaart. Dankzij een lage offset van 4mm en de vernieuwde Early Stage Meta-Rocker stimuleert deze technologie een makkelijke afwikkeling van middenvoet naar voorvoet. Deze hardloopschoen is dan ook ideaal voor atleten die tijdens training op hun voor- of middenvoet landen. Maar ook lopers die landen op de hak hebben veel baat bij het kopen van de Hoka Bondi 7 dankzij de soepele afwikkeling door het schuin aflopend ontwerp.

Hoka One One Bondi X herenGewicht: 300 gram
Offset: 5 mm

Hoka One One Bondi X damesGewicht: 257 gram
Offset: 5 mm

De Hoka Bondi X is een andere neutrale loopschoen met maximale demping in het gamma van Hoka.
Het verschil tussen de duurdere Hoka Bondi X met de Hoka Bondi 7 is dat de EVA tussenzool van de Bondi X een koolstofplaat bezit die voorkomt dat hij gaat doorbuigen wat de Bondi 7 niet bezit. Daarnaast heeft de Bondi X ook een carbonplaat die iets stijver is en weliswaar minder natuurlijk aanvoelt maar wel ontworpen is om bij iedere stap de energie zo efficiënt mogelijk te benutten. De stabiliteit van de duurdere Hoka Bondi X is logischerwijs beter door de bredere middenzool die uitloopt en comfortabel aanvoelt. Daardoor speelt de Bondi X in op alle wensen en behoeftes van de minder technische lopers. Het bovenwerk van de Bondi X is vervaardigd van hotmelt TPU-garen dat zorgt voor een licht en ademend gevoel. Er is ook een mini verschil van 1mm in de offset. De Bondi X bezit namelijk een heeldrop van 5mm terwijl de Bondi 7 een offset van 4mm bezit.
Wanneer je op zoek bent naar een hardloopschoen met veel demping voor je dagelijkse runs die tegelijkertijd ook vlug aanvoelt dan is de Hoka Bondi X een meest voor de hand liggende keuze.

Altra
Altra Paradigm 6 Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Paradigm 6 hardloopschoen

Gewicht: 307 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

Altra Paradigm 6 damesGewicht: 209,3 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

De Altra Paradigm 6 is de eerste Altra-schoen dat dankzij de input van de gewezen Amerikaanse atlete Kara Goucher, 3de op het WK 10 000 meter in 2007, werd ontwikkeld.
Dankzij ondersteunende elementen is deze hardloopschoen met een maximale demping geschikt voor zowel de neutrale als overpronerende lopers bij hun dagelijkse runs.
De extra steun in de Altra Paradigm 6 komt door de combinatie van GuideRail en 3 StabiliPods. De Pods geven je op een natuurlijke wijze meer stabiliteit terwijl de GuideRail je voeten begeleidt tijdens de afwikkeling zodat je voeten bij de landing niet buitensporig inzakken. De uitstekende Altra EGO ™, een dubbele natuurlijke middenzool, garandeert een maximale responsieve demping tijdens de landingsfase die toch zacht aanvoelt. Door het Balanced Cushioning Platform is de offset of hoogteverschil tussen hiel en teen 0 mm. Daardoor wordt de voet gestimuleerd om tijdens het lopen efficiënt via de voorvoet af te rollen.

On
On Running Cloudflyer heren   

Gewicht: 280 gram
Offset: 9 mm

On Running Cloudflyer dames

Een zicht op zijkant van de hardloopschoen On Running Cloudflyer

       

Gewicht: 210 gram
Offset: 9 mm

Puma
Puma Deviate Nitro heren   

Gewicht: 268 gram
Offset: 10 mm

Puma Magnify Nitro dames   

Gewicht: 244 gram
Offset: 9 mm

© Renzo Vanhoorelbeke