Loopschoenen met maximale demping: Overzicht per merk

Home Weg Spikes Trail Adidas Altra Asics Brooks Hoka Inov-8 Karhu Mizuno New Balance Nike On Saucony Under Armour Looptips Over A-Z
Home - Looptips - Loopschoenen maximale demping per merk -
Koop loopschoenen met extra of maximale demping
Drie voordelen waarom je loopschoenen met extra demping moet kopen

- loopschoenen met extra demping al dan niet in combinatie met het lopen op onverhard terrein zorgen er voor dat bij rustige duurloopjes je minder vlug spierpijn zal ervaren. Zo kan je lichaam dankzij loopschoenen met een maximale demping meer loopkilometers aan en ontwikkel je een betere conditie.
- loopschoenen met extra demping zorgen bij zwaardere lopers voor dat hun lichaam de schokken beter kunnen opvangen.
- loopschoenen met extra demping zorgen ervoor dat je minder vlug een blessure zal oplopen.

Asics
Asics gel-nimbus 25 Heren

Een foto van de zijkant van de Asics Gel-Nimbus 25 voor mannen

           

Gewicht: 299 gram
Offset: 8 mm (voorvoet: 32,5mm, hak: 40,5mm)

Asics gel-nimbus 25 dames
Asics gel-nimbus 24 Heren
Asics gel-nimbus 24 dames

Het belangrijkste verschil tussen de Asics Gel Nimbus 24 hardloopschoenen ten opzichte van de Asics Gel Nimbus 23 is dat de nieuwste versie 20 gram lichter weegt dan de vorige. Asics kon dit realiseren doordat de Nimbus 24 beschikt over de nieuwe FlyteFoam Blast Plus of geavanceerde lichtgewicht dempingstechnologie.

Asics Gel-Nimbus 23 Heren

Een uitzicht op de zijkant van de hardloopschoen Asics Gel-Nimbus 23 voor mannen

Gewicht: 310 gram
Offset: 10 mm

Asics Gel-Nimbus 23 Dames

Een uitzicht op de zijkant van de loopschoen Asics Gel-Nimbus 23 voor vrouwen

   

Gewicht: 260 gram
Offset: 13 mm

In 1999 werd de GEL-NIMBUS™ voor het eerste op de markt gebracht. Het model is ontworpen om de hardlopers de beleving te geven dat zij als het ware op wolken loopt. De naam Nimbus is een afgeleide van de cumulonimbus cloud, wat staat voor de eigenschappen zacht en licht. De term cumulonimbus cloud wordt in het Nederlands vrij vertaald als buienwolk, maar dan met een lage wolkenbasis.
Dankzij de geavanceerde schokbescherming van de Gel Nimbus 24, die 20 gram lichter is dan de vorige versie, beleef je een nog zachtere landing. De maximale demping wordt bekomen door een combinatie van de Flytefoam-dempingstechnologie en FlyteFoam Blast Plus toe te passen. De Gel-Technologie aangebracht in de voor -en achtervoet vangt de schokken, terwijl de Trusstic-technologie zorgt voor de stabiliteit.
De Ortholite X-55-inlegzool in de hiel zorgt een betere instapcomfort en ademend vermogen.
Door de zachte mesh bovenwerk met hoog vertilerend vermogen, de zeer elastische tongconstructie aan de binnenkant van het bovenwerk en Lite rubberen buitenzool ervaar je een soepele loopervaring. De Asics Lite-rubber is sterker en lichter terwijl de Ascics High Abrasion Rubber die is aangebracht op strategische plaatsen in de buitenzool zorgt voor meer duurzaamheid. Er zijn ook reflecterende elementen aangebracht op specifieke plaatsen die de zichtbaarheid bij weinig licht en duisternis verbeteren.
De Nimbus is gemaakt met comfort en ademend vermogen voor lange looptochten met een focus op neutrale pronatie. Maar ook beginners hebben baat met deze heel goed dempende hardloopschoen van Asics.

Saucony
Saucony Triumph 19 mannen

Een uitzicht op de zijkant van de Saucony Triumph 19 voor heren

Gewicht: 290 gram
Offset: 8mm (32,5mm hiel - 24,5mm voorvoet)

Saucony Triumph 19 dames

Een kijk op de zijkant van de Saucony Triumph 19 voor vrouwen

           

Gewicht: 259 gram
Offset: 8mm (32,5mm hak - 24,5mm voorvoet)

De Saucony Triumph 19 is een neutrale allround loopschoen geschikt voor je dagelijkse lange looptochten. Het is de meest dempende loopschoen binnen het assortiment van Saucony. Dit komt deels door de zachte maar veerkrachtige demping dankzij het toepassen van de PWRRUN+ technologie. De gebruikte materialen zijn ten opzichte van 18de versie 28% lichter. Daarnaast zorgt de adaptieve demping ervoor dat bij ieder contact met de voet op het terrein je 5% meer impact absorbeert wat resulteert in een veerkrachtiger voorwaartse beweging. Ten opzichte van zijn voorganger is de zool 2 keer flexibeler wat bijdraagt tot vloeiende overgangen en zachtere landingen.
Het bovenwerk van de Triumph 19 is gemaakt van FORMFIT-technologie. Dit is een vormgegeven mono-mesh die persoonlijk aanvoelt zowel aan de onderkant alsook aan de bovenkant van de voet. Ze zijn vervaardigd met gerecyclede materialen die buig -en rekzaam maar beschermend zijn. Op de tong en zijkanten van de hardloopschoenen zie je een zachte suède of stukje leer. Met een gewicht van 290 gram is deze loopschoen in het segment van de hardloopschoenen voor dagelijks gebruik ten opzichte van de concurrende merken iets lichter. Met een gemiddelde offset van 8mm zijn ze ideaal voor lopers die het liefst op hun voorvoet landen.

Brooks
Brooks Glycerin 19 heren

Foto van de zijkant van de loopschoen voor heren Brooks Glycerin 19

       

Gewicht: 289,2 gram
Offset: 10 mm

Brooks Glycerin 19 GTS dames

zijkant van de loopschoen Brooks Glycerin 19 GTS voor vrouwen

       

Gewicht: 266,5 gram
Offset: 10 mm

De Brooks Glycerin is een hardloopschoen met neutrale afwikkeling met maximale demping geschikt voor je dagelijkse korte -en lange looptochten op verharde ondergrond. Dankzij de DNA Loft-dempingstechnologie wordt de maximale demping bekomen. Dit is de zachtste tussenzooldemping van Brooks bestaande uit een combinatie van EVA-schuim, rubber en lucht. Vanaf de Brooks Glycerin 19 zit de DNA Loft verwerkt van hiel tot teen. Dankzij deze technologie beleefd de loper bij het landen een aangenaam en soepel gevoel.
Het 3D Fit Print-technologie bovenwerk is ontworpen van mesh die responsief is zodat het zich aanpast naar de vorm van je voet. Daardoor zal de hardloper een nauwaansluitend en ademend gevoel ervaren bij het dragen van deze Brooks hardloopschoenen. Tot slot werd in de schoenen een comfortabele OrthoLite®-inlegzool aangebracht.

Hoka
Hoka One One Bondi 7 heren

Foto zijkant van Hoka Bondi 7 loopschoen voor mannen

           

Gewicht: 303 gram
Offset: 4 mm

Hoka One One Bondi 7 dames

Een kijk op de Hoka One One Bondi 7 loopschoen voor vrouwen

   

Gewicht: 252 gram
Offset: 4 mm

De bekende Hoka Bondi 7 is de meest dempende loopschoen in het gamma van dit Frans sportmerk. Deze neutrale loopschoen is een ideale keuze bij het uitvoeren van rustige duurlopen of hersteltrainingen.
De nauwsluitende, ondersteunende pasvorm met de interne gewatteerde hielkap vergroot het instapcomfort en bezit een mooie omsluiting met de hiel. De circa 30mm EVA-middenzool, ontworpen uit ultrazacht geheugenschuim, biedt zeer veel demping waardoor je een zacht loopgevoel ervaart. Dankzij een lage offset van 4mm en de vernieuwde Early Stage Meta-Rocker stimuleert deze technologie een makkelijke afwikkeling van middenvoet naar voorvoet. Deze hardloopschoen van Hoka is dan ook ideaal voor atleten die tijdens training op hun voor- of middenvoet landen. Maar ook lopers die landen op de hak hebben veel baat bij het kopen van de Hoka Bondi 7 dankzij de soepele afwikkeling door het schuin aflopend ontwerp.

Hoka One One Bondi X heren
Hoka One One Bondi X dames

een uitzicht van de zijkant van de Hoka One One Bondi X voor vrouwen

       

Gewicht: 257 gram
Offset: 5 mm

De Hoka Bondi X is een andere neutrale loopschoen met maximale demping in het gamma van Hoka.
Het verschil tussen de duurdere Hoka Bondi X met de Hoka Bondi 7 is dat de EVA tussenzool van de Bondi X een koolstofplaat bezit die voorkomt dat hij gaat doorbuigen wat de Bondi 7 niet bezit. Daarnaast heeft de Bondi X ook een carbonplaat die iets stijver is en weliswaar minder natuurlijk aanvoelt maar wel ontworpen is om bij iedere stap de energie zo efficiënt mogelijk te benutten. De stabiliteit van de duurdere Hoka Bondi X is logischerwijs beter door de bredere middenzool die uitloopt en comfortabel aanvoelt. Daardoor speelt de Bondi X in op alle wensen en behoeftes van de minder technische lopers. Het bovenwerk van de Bondi X is vervaardigd van hotmelt TPU-garen dat zorgt voor een licht en ademend gevoel. Er is ook een mini verschil van 1mm in de offset. De Bondi X bezit namelijk een heeldrop van 5mm terwijl de Bondi 7 een offset van 4mm bezit.
Wanneer je op zoek bent naar een hardloopschoen met veel demping voor je dagelijkse runs die tegelijkertijd ook vlug aanvoelt dan is de Hoka Bondi X een meest voor de hand liggende keuze.

Mizuno
Mizuno Wave Neo Ultra Heren

Een kijk op de zijkanten van de Mizuno Wave Neo Ultra voor mannen

Gewicht: 309 gram
Offset: 8 mm

Mizuno Wave Neo Ultra Dames

Een foto van een paar Mizuno Wave Neo Ultra loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 258 gram
Offset: 8 mm

De Mizuno Wave Neo Ultra is een allround neutrale loopschoen met een maximale demping. De uitstekende demping in de middenzool wordt bekomen door de Mizuno Enerzy Core technologie in combinatie met Energy en Energy Lite toe te passen.
De Enerzy Core is het meest veerkrachtige en zachtste materiaal dat Mizuno ooit vervaardigde en is een upgrade van de Energy die eveneens verwerkt zit in de tussenzool. De Energy Lite technologie is gemaakt uit een op algen gebaseerd ecologisch materiaal en bezit lichtgewichte eigenschappen.
De G3-buitenzool is niet alleen duurzaam maar ook licht in gewicht en biedt optimale grip in alle weersomstandigheden op alle relatief vlakke terreinen.
Het Waveknit™ stretch bovenwerk bezit een natuurlijk, ademend maar een dynamische sokachtige pasvorm.
Met een gewicht van 309 gram is de Neo Ultra in de categorie hardloopschoenen met de beste demping eerder aan de zware kant. Ook de maximale verkoopprijs van 220 euro is vrij duur als je dit gaat vergelijken met andere modellen in deze categorie.
De gemiddelde offset van 8mm maakt dat deze hardloopschoen geschikt is voor zowel lopers die landen op de voorvoet of op de hak.
De Wave Neo Ultra is samen met de Wave Neo de eerste schoenen die Mizuno op de markt brengt die CO² neutraal zijn. Voor het vervaardigen van de inlegzool en de middenzool zijn organische materialen gebruikt. Om een evenwichtig koolstofimpact te bekomen laat Mizuno bomen planten. Het blijft echter niet bij woorden want dit alles hebben ze laten certifiëren door een Japans DNV verificatie bedrijf. Zo kunnen deze schoenen ook bestempeld worden als ecologische loopschoenen.

Altra
Altra Paradigm 6 Heren

Een blik op de zijkant van de Altra Paradigm 6 hardloopschoen

   

Gewicht: 307 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

Altra Paradigm 6 dames

Een zicht op de Altra Paradigm 6 hardloopschoenen voor dames

Gewicht: 209,3 gram
Offset: 0 mm (zooldikte 30 mm)

De Altra Paradigm 6 is de eerste Altra-schoen dat dankzij de input van de gewezen Amerikaanse atlete Kara Goucher, 3de op het WK 10 000 meter in 2007, werd ontwikkeld.
Dankzij ondersteunende elementen is deze hardloopschoen met een maximale demping geschikt voor zowel de neutrale als overpronerende lopers bij hun dagelijkse runs.
De extra steun in de Altra Paradigm 6 komt door de combinatie van GuideRail en 3 StabiliPods. De Pods geven je op een natuurlijke wijze meer stabiliteit terwijl de GuideRail je voeten begeleiden tijdens de afwikkeling zodat je voeten bij de landing niet buitensporig inzakken. De uitstekende Altra EGO ™ Max, een dubbele natuurlijke middenzool, garandeert een maximale responsieve demping tijdens de landingsfase die toch zacht aanvoelt. Door het Balanced Cushioning Platform is de offset of hoogteverschil tussen hiel en teen 0 mm. Daardoor wordt de voet gestimuleerd om tijdens het lopen efficiënt via de voorvoet af te rollen.

On
On Running Cloudflyer 4 heren
On Running Cloudflyer 4 dames

De On Cloudflyer is een neutrale loopschoen die geschikt is voor alle afstanden met een maximale demping en sublieme ondersteuning.
Deze hardloopschoen heeft de zachtste tong, stukje textiel dat achter de veters zit, van alle On Running schoenen met enkele formidabele Cloud-elementen. Dankzij de Helion™ Superfoam technologie wordt de ongeëvenaarde demping bekomen. De Cloudtec met de mulidirectionele demping met aan de onderkant van de zool grote clouds dragen ook bij aan de excellente demping ongeacht op welk deel van je voet ook landt. De Speedboard® technologie zorgt bij het landen voor een veerkrachtige voorwaartse beweging die je vlugger doet lopen met dezelfde inspanning.
Met de 3D-gevormde hiel en een bredere buitenzool draait het allemaal om een aangenaam comfort met goeie ondersteuning. Het superlichte Engineered Mesh-bovenwerk met de band rondom de middenvoet omsluit de hele voet zonder te knellen. Het rubber op de buitenzijde van de zool zorgt voor een optimaal grip bij zowel droog als nat wegdek.
Door de gemiddeld hoge heeldrop van 9mm is deze loopschoen minder geschikt tijdens hardloopwedstrijden. Daarvoor kan je beter opteren voor de On Cloudstratus met een vergelijkbare demping of een lichter en minder dempende loopschoen.

On Running Cloudstratus heren
On Running Cloudstratus dames

De On Cloudstratus is een neutrale loopschoen met een maximale maar responsieve demping. Dankzij dubbele laag Helion™-verrijkte CloudTec® technologie slaagt On Running erin een meer verticale en horizontale demping te bekomen. De Speedboard® technologie in combinatie met de CloudTec® dragen bij aan de duurzaamheid, ondersteuning en explosiviteit bij het afstoten van de voeten op de grond. Het duurzame en dynamische bovenwerk bestaat uit 75% gerecycled polyester dat de breed passende voorvoet comfortabel omsluit voor een stevige pasvorm. Dit in combinatie met de verbeterde vastheid van de hiel stimuleren de natuurlijke loopbewegingen. Het rubber op de buitenzijde van de zool zorgt voor een optimaal grip bij zowel droog als nat wegdek. Deze hardloopschoen is dan ook geschikt voor je dagelijkse lange looptochten vanaf 5 kilometer tot de marathon voor lopers met brede of bredere voeten.

Under Armour
Under Armour HOVR Sonic 5 heren

Een blik op de voor en zijkant van Under Armour HOVR Sonic 5 loopschoen voor mannen

       

Gewicht: 281 gram
Offset: 8 mm

Under Armour HOVR Sonic 5 dames

Een blik op de Under Armour HOVR Sonic 5 loopschoen voor vrouwen

Gewicht: 253 gram
Offset: 8 mm

Under Armour HOVR Sonic 5 is een meest dempende neutrale loopschoen van dit sportmerk geschikt voor hardlopers die houden lange afstanden.
Door gebruik te maken van de pluche UA HOVR™-demping ervaar je een makkelijkere afstoot van je voeten op het terrein in de vorm van een vooruitstuwende beweging. Het geïnjecteerd rubber die is aangebracht in de voorvoet van de schoen zorgt voor deze veerkrachtige afstoot. Zo wordt de het comfort en de beleving van de gebruiker vergroot mede dankzij de voorgevormde EVA-inlegzool.
Het bovenwerk is geproduceerd van speciaal spacermateriaal met een minimalistisch design voor ventilatie, stevigheid en een aangename omsluiting met licht gevoel. De stabiele ondersteuning wordt bevorderd door het TPU-hakstuk aan de buitenkant.
In de Sonic 5 hardloopschoenen zit een sensor die je kan verbinden met je smartphone en de Under Armour MAPMYRUN-app via een Bluetooth-sensor. Deze sensor maakt verbinding met de GPS-funtie van je telefoon. Hierdoor kun je je loopgegevens zoals gemiddelde snelheid, afgelegde afstand, aantal gezette stappen, enz. meten. Aan de hand van deze data analyseert MAPMYRUN-app en krijg je tips en info om jou beter te helpen lopen.

Puma
Puma Deviate Nitro heren

Een uitzicht op de zijkanten van de Puma Deviate Nitro voor mannen

   

Gewicht: 268 gram
Offset: 8 mm

Puma Magnify Nitro dames

Een kijk op de Puma Magnify Nitro loopschoenen voor vrouwen

   

Gewicht: 244 gram
Offset: 9 mm

© Renzo Vanhoorelbeke